Bli svetsare hos MTR Tech!

Stockholm

Arbetsuppgifter

Som svetsare får du en central och viktig roll i vårt arbete med att utveckla och livstidsförlänga Stockholms tunnelbanevagnar genom diverse reparationer, modifieringar och underhåll, ett arbete som sker med hög kvalitet och noggrannhet. Tjänsten är placerad i vår verkstad i Hammarby, där vi arbetar med ny och modern utrustning i en arbetsmiljö som vi är mycket stolta över.

Som svetsare hos oss arbetar du i huvudsak med svetsning, slipning och kapning, men även andra arbetsuppgifter i form av demontage/montage, reparationer och underhåll ingår i tjänsten. Vi förväntar oss att du har god erfarenhet av yrket och tidigare erfarenhet av att jobba med olika former av dokumentation, såsom ritningar, wps:er och instruktioner, är önskvärt. Vi sätter stor vikt vid våra medarbetares möjlighet att växa och utvecklas hos oss och samtliga medarbetare får en individuell utbildningsplan i samband med att din tjänst påbörjas.

Arbetet innebär i korthet:
Svetsning, slipning, kapning och fogberedning vid reparation av spårfordon och komponenter till dessa.
Delta i utveckling och utvärdering av svetsmetoder, för olika reparationer.
Reparationer, underhåll, montage och demontage av spårfordon och komponenter.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen som svetsare utför du dina arbetsuppgifter med stor noggrannhet och har höga krav på säkerheten. Du arbetar systematiskt och gillar att hitta och lösa problem. Du kommer ingå i ett team varför du behöver ha god samarbetsförmåga samtidigt som du kan arbeta självständigt. Tjänsten kan vara fysiskt krävande då det förekommer arbete i trånga utrymmen samt på och under tunnelbanevagnen. MTR är certifierade för svetsstandard SS-EN-15085, vilket ställer höga krav på dokumentation av utförda svetsarbeten.

Kvalifiktioner:
Minst 2-3 års erfarenhet som svetsare, helst inom rostfritt arbete.
Bekväm med svetsmetoderna TIG och MIG/MAG.
Relevant utbildning inom svetsning.
Erfarenhet och kunskap om att jobba med olika former av dokumentation, såsom ritningar, wps:er och instruktioner.
Mycket goda kunskaper inom svenska språket, båda i tal och skrift.

Det är inget krav men meriterande om du har någon eller några av nedanstående:
Erfarenhet av industriarbete och linjeproduktion.
Djupare teoretisk kunskap inom svetsning eller materiallära.

Varför ska man jobba som svetsare på MTR?

"När jag började som svetsare på MTR hade vi otroligt roligt, ett sammansvetsat gäng så att säga. Med modern teknik, bra utrustning och fräscha lokaler, kan jag kan verkligen rekommendera MTR som arbetsplats. Och vi behöver bli fler på MTR som jobbar med vår tunnelbaneflotta, så sök som svetsare hos oss på MTR! Det är helt klart värt det" - Citat från Martin Hallberg som tidigare jobbat som Svetsare och idag gått vidare internt på MTR som Svetsspecialist.

Ingen erfarenhet krävs

Övrigt

Förmåner
Som anställd hos MTR får du en rad förmåner, som SL-kort med resor i hela Stockholms län och Ticket Rikskortet till förmånsbeskattning. Förutom friskvårdsbidrag kan vi även erbjuda rabatter hos flera träningsanläggningar och företag inom friskvård.

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?
I ansökan ingår det att besvara ett antal urvalsfrågor. Det är frivilligt att bifoga CV och det behövs inte om du beskrivit din erfarenhet av svetsning i urvalsfrågorna. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av hälsoundersökning inklusive alkohol- och drogtestning, i enlighet med de krav Transportstyrelsen ställer. Belastningsregister kommer att efterfrågas som en del i rekryteringsprocessen. Urval och intervjuer sker löpande. Välkommen med din ansökan!

Tjänsten avser heltid med placering i Hammarbydepån, Blåsut.
Arbetstider är skift dag/kväll, enligt följande tider:
v. 1: mån-tors kl. 06:15-15:15, fre: 06:15-15:45
v. 2: mån-tors kl. 15:00-23:45, fre: ledig

Varmt välkommen med din ansökan!

Om MTR

MTR Tech är ett av Sveriges största underhållsbolag och tillsammans är vi över 400 tågtekniker, ingenjörer, rangerare, planerare och många fler som möjliggör människors vardag och äventyr. Vi underhåller och utvecklar Stockholms tunnelbanas fordon i depåer runtom Storstockholm. Inom MTR Nordic AB är vi ca 3500 medarbetare som får samhället att rulla varje dag.
Läs mer på MTRNordic.se.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

I överenskommelse med rekryterande chef.

Ansökan

Ansök senast: 2024-07-29
Referensnummer: C195491

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 10

Kontakt

Kontaktpersoner

Läs mer

Läs mer: Är du nyfiken på vad några av dina framtida kollegor har att säga om arbetsplatsen?

Publicerad: 2024-06-12