Lokförare

Som lokförare på MTR är du ansvarig för att på ett säkert och tryggt sätt framföra tåget i enlighet med tidtabell.

Mälartåg medarbetar

Du erbjuds en roll med mycket ansvar i en händelserik miljö, där ingen dag är den andra lik. Tillsammans med dina kollegor är du ansiktet utåt mot våra resenärer. Du har en central roll i kommunikationen med trafikledning och resenärer, i synnerhet vid trafikstörningar. Allt för att ge  den bästa reseupplevelsen! 

Som lokförare på MTR Mälartåg får du möjlighet att bidra till ett hållbart resande i Mälardalen. Du gör det dessutom ombord på toppmoderna tåg. MTR Mälartåg består av cirka 450 medarbetare (till stor del tågvärdar och lokförare) och har stationeringsorter i Stockholm, Linköping, Hallsberg, Eskilstuna, Västerås, Uppsala och Gävle..

När du arbetar som förare inom MTRX med stationering i Stockholm eller Göteborg så hamnar du i ett ungt bolag med stora ambitioner och här får du en unik chans att vara med och bygga upp något helt nytt inom tågbranschen, samtidigt som du har en stark koncern i ryggen. Du blir en del av en företagskultur där vi tillsammans löser situationer som uppstår, och gemensamt skapar världens bästa kundupplevelse för våra resenärer. När det finns utrymme kommer du också att förstärka servicebemanningen ombord på tåget genom att arbeta som servicevärd.

Senast uppdaterad: 2024-03-02