Ingenjör på MTR

Hos oss på MTR kan du som ingenjör jobba med en rad olika uppgifter, allt från avancerad trafikoptimering till vagnteknik. Förutom att jobba med hur framtidens resande och stadsdelar ska se ut, jobbar vi konstant med att hitta förbättringar kring hur vi kan bli mer effektiva och ge resenären en bättre upplevelse. Vi drivs av en tro på att allt, alltid, kan bli bättre.

MTR Tech har till exempel tredubblat sträckan mellan stoppande fel på sina fordon till en sträcka på 3,5 miljoner kilometer, under de 9 år som vi drivit och underhållit tunnelbanan. Det motsvarar sträckan tur och retur till månen 4,5 gånger. Andra exempel är att vi ökat tunnelbanans punktlighet från 93,5% till 98% sen vi tog över driften, medan MTR Express lyckats minska restiden med tio minuter på sträckan Stockholm - Göteborg genom ett nytt sätt att ta kurvor på. Bakom det ligger en hel del analys, utvärdering och hårt arbete, men framförallt ett fokus på resenärsnyttan.

Om du som vi gillar att jobba med konkreta förbättringar som får stor påverkan både för människorna omkring oss och för en hållbar klimatutveckling, är du varmt välkommen till oss! Vi har tjänster som passar både nyutexaminerade ingenjörer och dig som har mycket erfarenhet.

 

Tillsammans sätter vi samhället i rullning!

Senast uppdaterad: 2023-02-06