Utbilda dig till tågtekniker

Är du intresserad av teknik, elektronik, mekanik och automation? Då låter vår tågteknikerutbildning som något för dig! Utbildningen fokuserar på moderna fordonssystem, underhåll och felsökning och gör dig redo för ett yrke inom fordonsunderhåll direkt efter examen.

Vad gör man egentligen som Tågtekniker?

Tågbranschen är i ett spännande skede där det pågår en digitalisering med många nya tekniska lösningar. Hållbarhetsfrågor står högt upp på agendan och järnvägen har en central roll i framtidens hållbara samhälle. Det pågår många satsningar på spårbunden trafik och höghastighetståg i hela Europa och efterfrågan på arbetskraft inom branschen är stor. Läs mer om tågteknikeryrket. 

Vad är tågteknikerutbildningen?

Tågteknikerutbildningen är en mångsidig teknisk utbildning som förbereder dig för ett yrke med goda framtidsutsikter helt rätt i tiden. Utbildningen omfattar 300 YH-poäng och genomförs på heltid under 60 veckor (1,5 år). Läs gärna mer om vilka behörigheter som krävs och hur processen går till!

Utbildningen gör dig redo för ett jobb inom tågindustrin och utförs i samarbete med branschledande bolag som MTR Tech, Green Cargo, Alstrom, Euromaint Rail, Arriva och Tumba Gymnasium. Med en ledningsgrupp förankrad i branschen arbetar vi för att möjliggöra den bästa resan för våra studenter in i arbetslivet. Läs gärna mer om vår tågteknikerutbildning här! 

 

Ladda ner pdf om utbildningen här.

Logotyper Ledningsgrupp Tågteknikerutbildning

 Knapp för ansökan

 

När antagningsprocessen öppnar upp så uppdaterar vi vår hemsida, 
så höll utkik löpande!

Har du frågor? Läs de vanligaste frågorna och svaren här eller kontakta oss på yh@mtr.se

Senast uppdaterad: 2024-05-14