Nu kan du ansöka till våra yrkeshögskoleutbildningar

2019-02-26 14:28

Nu öppnar vi ansökningen de två yrkeshögskoleutbildningar vi har blivit beviljade att starta i år, lokförare och tågtekniker. Båda yrkeshögskoleutbildningar startar till höstterminen 2019.

kollage av tågtekniker och lokförare

MTR fick beviljat att starta en yrkeshögskoleutbildning för lokförare första gången 2017 och har sedan dess examinerat 56 elever. I år kommer vi, utöver lokförarutbildningen, också att starta en helt ny utbildning för tågtekniker.


Den nya tågteknikerutbildningen blir den första av sitt slag i Stockholm och är tillsammans med lokförarutbildningen ett sätt att säkra tillväxten och bidra positivt till branschen i stort. Tågbranschen är en framtidsbransch och viktig för en hållbar framtida samhällsutveckling, men både lokförare och tågtekniker är i dag bristyrken där pensionsavgångarna under de närmsta åren räknas bli stora.


För den som söker till någon av utbildningarna innebär det att man generellt har ett jobb redan innan utbildningens slut. Vill du bli en del av en framtidsbransch och fylla en viktig samhällsfunktion eller känner du kanske någon som du tror skulle passa som lokförare eller tågtekniker?


Här kan du få mer information om vår lokförarutbildning, hur du ansöker och vilka behörigheter som krävs.


Här kan du få mer information om vår tågteknikerutbildning, hur du ansöker och vilka behörigheter som krävs.

Senast uppdaterad: 2019-12-06