MTR Tech växer: rekryterar över 80 tågtekniker och reparatörer

2022-02-01 14:44

MTR Tech är Sveriges största underhållsbolag med totalansvaret för Stockholms tunnelbana, pendeltåg samt Mälartåg. Nu växer MTR Tech med nya och utökade uppdrag, vilket innebär att över 180 nya medarbetare kommer rekryteras innan slutet av 2022. Redan under våren ska över 80 tågtekniker och reparatörer anställas till depåerna i Stockholm och Eskilstuna.

Verktyg hand

Bland de 80 jobb som nu går att söka via MTR:s webbsida, finns det både tjänster som passar dig som jobbat flera år inom tågteknik och för dig som tidigare jobbat med mekaniskt, elektriskt eller digitaltekniskt arbete inom andra branscher. Läs mer och sök här.

Att arbeta som tågekniker och reparatör
Som tågtekniker och reparatör på MTR Tech har du stora möjligheter att fortsätta utvecklas och lära dig nya saker i ditt hantverk. Det är ett mångsidigt yrke där dina kunskaper är den största tillgången, oavsett om du för dagen jobbar med enkel momentnyckel eller med ett avancerat diagnosverktyg.  

– Genom att vi har en bredd i vår verksamhet kan vi erbjuda våra medarbetare möjligheter att fortsätta utvecklas. Det i kombination med att vi alltid jobbar med arbetsmiljön i våra verkstäder är viktiga delar för att vara en attraktiv arbetsplats, säger Erika Enestad.

Om MTR Tech
MTR Tech underhåller idag nio flottor inom tunnelbana, pendeltåg och järnväg. Utöver det driver underhållsbolaget stora fordonsprojekt, såsom mid life-uppgraderingar och ombyggnationer av fordon samt gör underhåll av alla sorters komponenter, från elektronik till boggies och motorer.

– Fordonsunderhåll inom spårburen trafik är en framtidsbransch där nytänkande och effektiva metoder och processer är nyckeln för att fortsätta utvecklas och möjliggöra ett hållbart resande. Vi ser att personer som tidigare arbetat inom andra branscher nu i allt högre grad söker sig till oss, vilket är en mycket positiv utveckling, säger Erika Enestad.

Depåerna finns i Eskilstuna och runt om i Stockholmsregion längs tunnelbanans och pendeltågens nät med placering i Södertälje, Högdalen, Hammarby, Midsommarkransen (Nyboda), Älvsjö, Rissne, Vällingby, Norsborg och i Bro. Idag jobbar omkring 600 medarbetare inom MTR Tech.

- På MTR Tech spelar det mindre roll var du kommer ifrån, och större vart du är på väg. Vi vill ha medarbetare som utvecklas med och hos oss, avslutar Erika Enestad.

Varmt välkommen att söka jobb som tågtekniker eller reparatör!

Senast uppdaterad: 2022-02-01