5 år med MTR och Stockholms tunnelbana

2014-11-04 11:40

MTR har drivit Stockholms tunnelbana sedan 2009 på uppdrag av SL. SL: s och vårt mål är fler och nöjdare resenärer, och efter fem år har vi kommit en bra bit på väg.

5-års-logotyp

Nedanstående text är en kortversion av den folder vi tagit fram för att berätta om våra fem första år med Stockholms tunnelbana. Du kan ladda ner och läsa foldern i sin helhet som pdf; "En tunnelbana i världsklass".

Punktlighet i världsklass
Sedan MTR tog över driften av tunnelbanan har antalet resor ökat med drygt 20 miljoner. Under 2013 utfördes 329 miljoner resor med Stockholms tunnelbana. Punktligheten är den högsta i tunnelbanans drygt 60-åriga historia. Idag kommer närmare 96 procent av tågen i tid.

Kundservice – med resenären i fokus
Vi har arbetat målmedvetet och gjort stora satsningar för att höja kundnöjdheten, vilket gett resultat. Idag visar SL:s mätningar att närmare åtta av tio stockholmare är nöjda med sin tunnelbaneresa. 

Utan våra medarbetare stannar tunnelbanan
MTR inklusive underhållsbolaget TBT har över 3 000 medarbetare som arbetar för att tunnelbanan ska fungera dygnet runt, året om. 100 nationaliteter finns representerade hos oss – en stor tillgång när vi möter våra resenärer.

MTR – en engagerad samhällsaktör
Tunnelbanan är Stockholms blodomlopp och genom vårt sociala ansvarstagande bidrar vi till att syresätta hela staden, från innerstad till förort. Vår vision är att länka samman samhällen och för oss handlar det också om att skapa förutsättningar för trygghet och mångfald i hela Stockholmsregionen.

Vi kan och vill göra mer – vår vision för framtiden
Vi vill vara med och utveckla Stockholm och tunnelbanan och har tillsammans med Sweco och Skanska förtydligat vår vision i idéskissen Stockholm 2070, där dagens tunnelbana byggs ut med ytterligare 86 kilometer och 38 nya stationer.

Visste du att...
… Stockholms tunnelbana har exakt 100 stationer?
… Stockholms tunnelbanenät är 110 kilometer långt?
… 60 miljoner resenärer årligen passerar T-centralen? Motsvarande siffra för Arlanda flygplats är 19 miljoner.
… tunnelbanan står för hälften av resorna men bara en dryg fjärdedel av kostnaderna för kollektivtrafiken i Stockholms län?
… MTR fick erkännande för framgångsrik verksamhetsutveckling från SIQ, Institutet för kvalitetsutveckling, 2013?
… MTR hanterar hittegods från hela kollektivtrafiken i Stockholm? Vi får in över 300 föremål till hittegodsavdelningen varje dag. Under 2013 tappade stockholmarna 60 000 kronor i kollektivtrafiken – pengar som vi skänkte till Stadsmissionen.
… varje dag görs 1,2 miljoner resor med tunnelbanan i Stockholm?
… ett års pendlingsresor med tunnelbana tur och retur mellan Hässelby och T-centralen motsvarar utsläppet av en matsked bensin?

Senast uppdaterad: 2019-12-06