Inbjudan till skolor att tävla om Lilla Säkerhetspriset 2018-2019

2018-11-27 13:19

Varje år bjuder MTR in skolklasser till att tävla om Lilla Säkerhetspriset, Stockholms enda säkerhetspris för skolbarn. Det är en tävling där alla som deltar vinner klokskap och några lyckliga också vinner ära och pokal. Årets tema är Trygghet, och bidrag kan lämnas in från nu ända fram till sista april 2019.

Vinnare av Lilla Säkerhetspriset 2018 från Klass 2B i Kevingeskolan i Danderyd. På bilden fr v Solana Zarai, Edvin Lundberg.
Vinnare av Lilla Säkerhetspriset 2018 från Klass 2B i Kevingeskolan i Danderyd. På bilden fr v Solana Zarai, Edvin Lundberg.

– Tunnelbanan och pendeltågen är en stor del av stockholmarnas vardag. Vi vill få igång en dialog med barn och ungdomar redan i skolåldern så de kan bli uppmärksamma på sin och andras trygghet när de reser. Vi hoppas på många roliga och smarta bidrag!, säger Håkan Nilsson, VD MTR Nordic.

Lilla Säkerhetspriset är ett lekfullt sätt för barn att lära sig att resa säkert och tryggt och reflektera över sitt eget och andras beteende i kollektivtrafiken. Varje år vi ett tema som barn får fundera på och komma med idéer kring. Årets tema är ”Varför känner jag mig trygg i tunnelbanan och på pendeltågen?” där de får ge vuxna råd i hur vi kan förbättra tryggheten i kollektivtrafiken.

Tävlingen riktar sig till årskurs F till 6 och pågår till sista april. Vinnarklassen får ta emot pris under maj månad och presenteras även på MTR Nordics webbplats. Lokala medier brukar också vara intresserade av att intervjua vinnarna när priset delas ut på skolan.

– Som Stockholms tredje största privata arbetsgivare kommer vi att träffa många av eleverna som anställda i framtiden. Och vi kommer definitivt träffa dem som resenärer. Eftersom säkerhet och trygghet är centralt i vår verksamhet vill vi gärna visa för dem redan nu hur viktigt det är, säger Håkan Nilsson.

De skolor som tidigare har varit med har ofta vävt in tävlingen i den ordinarie undervisningen. Några har gjort det som ett mindre projektarbete med tema Stockholms lokaltrafik. Flera har låtit barnen rita sina tankar och andra har valt att ta det som en del av svenskundervisningen där barnen utvecklat sina idéer. Alla kreativa tankar uppmuntras!

Läs mer om tävlingen och hur ni skickar in bidrag i Inbjudan Lilla Säkerhetspriset 2018-19.pdf. Det är gratis att delta. Du kan läsa mer om Lilla Säkerhetspriset på vår webbplats här.

Om du har frågor, skicka dem till mailto:lillasakerhetspriset@mtr.se.

Senast uppdaterad: 2019-12-06