Bashar Othman fick jobb som tunneltågförare efter MTR:s rekryteringsevent på Järvaveckan

2023-05-30 16:27

Vi har träffat tunneltågföraren Bashar Othman som är en av de drygt 150 medarbetare som fått jobb på MTR via Järvaveckan. Även i år är MTR på plats med målet att rekrytera fler och Bashar har en stark rekommendation till alla som letar jobb: -Sök jobb på MTR om du vill ha ett roligt och viktigt yrke där du får känna att du är en del av samhället!

Bashar

Hej Bashar, hur kom det sig att du besökte MTR:s rekryteringsevent på Järveckan förra året?

-Min pappa har en bakgrund som lokförare och vi gick till MTR:s rekryteringsevent tillsammans. Idag arbetar vi båda som tunneltågförare på MTR vilket vi trivs väldigt bra med. Järvaveckan är rakt igenom möjligheter.

Hur gick rekryteringen till?

-Första kontakten var en så kallad speedintervju i MTR:s rekryteringstält på Järvaveckan förra året. Det var bra att man direkt fick chansen att berätta vem man är. Sedan var det fullt pådrag med ytterligare intervjuer och tester. Jag blev antagen och redan i början av september påbörjade jag utbildningen. Jag uppskattade verkligen att MTR var så effektiva och seriösa genom hela rekryteringsprocessen. 

 

Hur lång utbildning var det?

-Utbildningen till tunneltågförare var på tre månader; först en teoretisk del och sedan praktik vilket jag tyckte var väldigt värdefullt.

 

Kände du till MTR sedan tidigare?

-Ja det gjorde jag och jag har flera vänner som arbetar inom företaget. Utöver tunneltågförare finns det många andra jobb som MTR rekryterar till på Järvaveckan till exempel stationsvärdar och reparatörer.

 

Vad är det bästa med att arbeta som tunneltågförare?

-Det är ett väldigt roligt arbete och det är intressant att göra något som betyder så mycket för samhället. Många kanske tror att det är ett slappt yrke men man måste vara skärpt hela tiden. Inget får gå fel. Och så trivs jag väldigt bra med kollegorna, samtidigt som jag uppskattar tiden då man är ensam i hytten. Man får se väldigt mycket!

 

Hur skulle du beskriva MTR som arbetsgivare?

-MTR är ett företag med stora möjligheter, där man kan utvecklas inom företaget. Jag utbildar mig just nu till att även få köra tunnelbana på blå linje. Det är bland annat andra vagnar och ett annat signalsystem som man behöver lära sig jämfört med grön linje där jag kör idag.

 

Vad skulle du säga till vänner och bekanta som funderar på ett jobb hos MTR?

- Sök!

 

MTR på Järvaveckan 2023 
 
Tid: 31 maj–3 juni, kl. 14.00–20.00 

Plats: Spånga IP, Stockholm 

Mer information: 

Järvaveckan 2023 - MTR (mtrnordic.se) 

jarvaveckan.se 

Senast uppdaterad: 2023-05-30