Resultatet i höstens säkerhetstävlingar

2015-12-15 13:22

Under hösten har vi på MTR, förutom Lilla Säkerhetspriset, anordnat ett par säkerhetstävlingar för intresserade vid olika event. Tanken med tävlingarna har varit att uppmuntra till reflektion kring säkerhet och vikten av det egna beteendet för att skapa en säkrare tunnelbanemiljö. Intresset har varit stort. 

I samband med Säkerhetsmånaden anordnade MTR mötesplatser i tunnelbanan där vi tillsammans med SL och KONE pratade med resenärer och andra förbipasserande om trygghet och säkerhet i tunnelbanan. Det blev många intressanta diskussioner om vad ett säkert och tryggt resande är. I samband med eventen arrangerade MTR en tävling. Kriteriet för att vinna var att man skulle formulera ett bra säkerhetstips. De lyckliga vinnarna av bio-kort blev:

Alice: ”Att inte springa eller åka skateboard på perrongen”.

Chiay: ”Även om du eller någon annan är sen, håll aldrig upp dörrarna”.

Teka Raby: ”Knyta skorna så att de inte fastnar I maskineriet”.

MTR har också varit på plats vid årets upplaga av Gymnasiemässan, som varade mellan den 19-21 november 2015, för att prata med elever om trygghetsnumret och annat säkerhetsrelaterat. Även vid detta tillfälle hölls en tävling där kriteriet för att vinna var att formulera ett bra säkerhetstips. Vinnarna får var sitt bio-kort och heter som följer:

Asta Palmqvist : ”Hoppa aldrig ner på spåret och lek inte nära där”.

Alexander Potapeiko: ”Försök inte att hoppa igenom dörrar som stängs det kan bli livsfarligt. Det kommer att nytt tåg men inte ett nytt liv”.

Eskil Simonsen: ”Kolla ett extra öga var du går så att du inte råkar gå nära buss eller tunnelbana”.

Stort grattis till alla vinnarna önskar vi på MTR!

Senast uppdaterad: 2019-12-06