VD-byten inom MTR-koncernen – Mats Johannesson tar över vd-rollen på MTR Pendeltågen och Joakim Sundh blir ny vd på MTRX

2021-01-22 23:50

Med anledning av att Henrik Dahlin utsetts till ny vd för MTR Nordic AB, lämnar han rollen som vd för MTR Pendeltågen. Ny vd för MTR Pendeltågen blir Mats Johannesson som därmed lämnar över sin roll som vd på MTRX till Joakim Sundh, som varit tillförordnad i rollen sedan 1 oktober. Både Mats Johannesson och Joakim Sundh tillträder i sina nya roller den 8 mars.

Mats Johannesson, Joakim Sundh

I samband med att Henrik Dahlin utsetts till ny vd för MTR i Norden lämnar han rollen som vd för MTR Pendeltågen. Nu står det klart att MTRX vd Mats Johannesson lämnar sitt uppdrag för att ersätta Henrik Dahlin. Ny vd för MTRX blir Joakim Sundh som sedan 1 oktober varit tillförordnad vd för bolaget.

– Både Mats och Joakim har lång erfarenhet av tågbranschen och mycket god kännedom om verksamheterna, vilket känns tryggt. Deras förmåga att leda och skapa engagemang bland medarbetare i kombination med att ständigt vilja förbättra upplevelsen för våra dagliga resenärer är egenskaper som kommer väl till pass bägge verksamheterna. Jag välkomnar dem i sina nya roller och önskar dem ett stort lycka till, säger Henrik Dahlin, tillträdande vd MTR Nordic AB. 

– Tiden på MTRX har varit fantastisk. Jag är stolt över att vi konsekvent rankats som Sveriges bästa tågbolag, är punktligare än både andra flyg- och tågbolag på sträckan samt två år i rad utsetts till ett av Sveriges mest innovativa företag. Nu ser jag fram emot mitt nya uppdrag och det ska bli spännande att tillsammans med alla kollegor få fortsätta utveckla tågverksamheten i regionen, säger Mats Johannesson, tillträdande vd MTR Pendeltågen.

– Jag känner mig hedrad över att ha fått förtroende att leda teamet på MTRX. Tillsammans med alla dedikerade medarbetare kommer vi göra vårt yttersta för att fortsätta utmana branschen och förbättra upplevelsen för de resenärer som söker ett tryggt, smart och personligt resande, avslutar Joakim Sundh, tillträdande vd MTRX.

Mats Johannesson tillträdde som vd för MTRX 2017. Dessförinnan har han varit verksam vid PostNord, bland annat som chef för terminalverksamheten och som ansvarig för bolagets transportnät med bil, tåg och flyg.

Joakim Sundh har sedan 1 oktober varit tillförordnad vd för MTRX. Han kommer dessförinnan från MTR Tunnelbanan där han sedan mars 2017 haft rollen som Head of Customer Service med ansvar för kundmötet, samt trafikinformation och försäljning.

Mats Johannesson och Joakim Sundh tillträder i sina nya roller den 8 mars.

Senast uppdaterad: 2021-01-23