MTR och Nattskiftet i samarbete

2015-09-22 13:26

MTR och Nattskiftet har gått samman och bjudit in till Trygghetsprojekt Södermalm – ett samarbetsprojekt där ett flertal aktörer bjudits in till att diskutera möjligheter för att öka tryggheten i området. Södermalm är unikt i och med dess centrala position i Stockholm, kroglivet och den höga trafikbelastningen. 

Nattskiftet logga

-          Alla som bjudits in till att delta i projektet tillsammans med MTR och Nattskiftet är starkt involverade i området. Polisen, Södermalms Stadsdelsförvaltning, Kultur och Finansborgarrådet, Tryggare Sverige, Citysamverkan och Fastighetsägarna har samtliga fått en inbjudan och flera har svarat jakande. Det ska bli spännande att ta det här vidare och se vad vi kan åstadkomma tillsammans, säger Roger Eriksson, trygghetschef MTR.

Första träffen äger rum den 23 september. Inledningsvis är målsättningen att sätta ramarna för hur ett trygghetsskapande samarbete kan se ut – vem som kan bidra med vad och vilka behov som kan fastslås. Om projektet faller väl ut finns också redan nu tankar på att ta samarbetsformen vidare till andra områden inom Stockholm.

Senast uppdaterad: 2019-12-06