Sommar i t-banan

2015-06-18 14:23

Sommarmånaderna är här och det betyder lite förändringar i trafiken i Stockholms tunnelbana. Det beror dels på sommartidtabell och dels på underhållsarbeten.

Sommarnyhetsbild

Vi hoppas på en lång, varm och solig sommar så alla Stockholmare och besökare av vår vackra huvudstad får se Stockholm från hennes allra vackraste sida. Vi i tunnelbanan tuffar på, om än efter ett något anpassat sommarschema, och vill gärna ta tillfället i akt och informera lite.

Sommartidtabell:

Sommartidtabellen tas i bruk i och med midsommar, och avslutas med söndagen den 16 augusti. Trafiken anpassas för ett minskat antal resande. Turtätheten minskar vissa tider på dygnet, och tågen går mer ofta som korta tåg.

Röda Linjen

Mellan 22 juni-5 augusti pågår underhållsarbeten i tunneln mellan Sätra och Skärholmen. Då ersätts tunnelbanetrafiken istället med bussar mellan givna stationer. I Sätra avgår bussarna från Sätra torg. I Skärholmen går de från busstorget vid Skärholmsplan. Det kommer att finnas personal på plats för att informera och hjälpa till med på- och avstigning. Bussarna avgår ungefär varannan minut under högtrafik, men restiden mellan Skärholmen och Sätra förlängs totalt sett med cirka 15 minuter jämfört med den vanliga restiden med tunnelbanan.

Gröna Linjen

Mellan den 22 juni-16 augusti sker också underhållsarbeten i närheten av stationerna Hässelby gård och Råcksta. Påverkar trafiken mellan Hässelby strand och Blackeberg. Det innebär bland annat att tågen periodvis går från endast en sida av plattformen längs berörd sträcka. Vilken plattform kommer att variera under sommaren. Det kommer oftast att krävas ett tågbyte på sträckan. Vissa perioder kommer endast 20-minuterstrafik kunna genomföras på sträckan Hässelby strand - Vällingby. Kontrollera gärna din resa via en reseplanerare innan start, förslagsvis på din smarta telefon via appen Reskoll.

sl.se hittar du alltid de senaste uppdateringarna om ändringar/störningar i trafiken. Om du funderar på något kan du ringa till SL:s kundtjänst, dygnet runt på 08 - 600 10 00.

Senast uppdaterad: 2019-12-06