MTR Hittegods samlar skor till hjalptill.se

2015-09-09 16:46

På fredagen den 11 september har organisationen hjalptill.se en insamling av skor i Kungsträdgården till förmån för flyktingar på ön Lesbos. På lokaltrafikens hittegodsavdelning som drivs av MTR vill man hjälpa till. Därför finns det att i förhand lämna in skor till insamlingen genom att lämna dem till Hittegods, beläget mitt i Stockholm.

Skor

Initiativet hjalptill.se har initierat en insamling för att hjälpa de syrier som flyr med båt till den grekiska ön Lesbos. Bland annat finns ett skriande behov av skor och hjalptill.se kommer fredagen den 11/9 att finnas på plats i Kungsträdgården i Stockholm för att samla in skor som privatpersoner donerar.

MTR har, efter ett lysande initiativ från en medarbetare, hakat på initiativet och erbjuder alla medarbetare att donera skor till skoinsamlingen via Hittegods. Detta ökar att bidra då även de som inte har möjlighet att passera Kungsträdgården just den 11/9 kommer att ha chans att vara med. MTR:s hjälpinsamling pågår fram till fredagen då personalen på Hittegods kommer att se till att alla donerade skor lämnas till insamlingen i Kungsträdgården.

Vill du vara med?

Om du som läser detta skulle vilja bidra med skor till flyktingarna på Lesbos men inte har möjlighet att passera Kungsträdgården just på fredag så är du välkommen förbi Hittegodsavdelningen på Klara Östra kyrkogata 6 (nära T-Centralen). Skorna som lämnas in ska vara hela, rena och torra. Alla storlekar behövs, från barn till vuxen. Knyt ihop skorna parvis så att de inte kommer bort från varandra och packa ned dem i en plastpåse. Märk också dina skopåsar med skostorlek, så blir det lättare för de som sedan delar ut skorna att hitta nya ägare till dem.

Här kan du läsa mer om insamlingen: www.hjalptill.se  

Välkommen in med dina skor!

Senast uppdaterad: 2019-12-06