Oktober = säkerhetsmånad

2014-10-09 15:08

Säkerheten är alltid i fokus för MTR. Eftersom säkerheten är så viktig satsar MTR extra på informationsinsatser om säkerhet under hela oktober månad. Detta görs genom att på ett enkelt sätt berätta hur resenärer kan hjälpa till för att göra sin och andras resa ännu tryggare och säkrare. 

Varje dag genomförs mer än en miljon resor med Stockholms tunnelbana. Tunnelbanan i sig är ett mycket säkert transportmedel men när det rör sig så mycket människor i stations- och spårmiljö kan det ändå uppstå riskfyllda situationer. Genom att arbeta förebyggande och berätta hur ett säkert resande går till, vill MTR minska och undvika olyckor.

De olyckor som sker i tunnelbanans miljö sker framförallt i spärrarna och rulltrapporna, men självklart bör man även ta det försiktigt i närheten av spåren, framförallt när tåget kommer.

Bra att tänka på:

  • Gå aldrig ner på spåret! Om du tappar något på spåret, kontakta spärrexpeditören, en kundservicevärd eller ring SL:s trygghetscentral på nummer 020-120 25 25
  • Undvik att stå på vita linjen – för din egen säkerhet.
  • Håll i dig och ditt barn i rulltrappan. För er säkerhet och andras.
  • Om du har en tung resväska eller en barnvagn – ta hissen. Det är lätt hänt att tappa balansen och du riskerar både din egen säkerhet och andras.

Följ gärna MTR på Twitter (@mtrtunnelbanan) där vi ger säkerhetstips under hela oktober månad. Du kan också följa twitterflödet på förstasidan här på MTR.se.

Senast uppdaterad: 2019-12-06