Pokémon GO eller NO GO i tunnelbanan?

2016-07-19 11:26

Få har nog missat att spelet Pokémon GO kommit till Sverige. Det är nytt och spännande men samtidigt kan det vara lätt att glömma vad som händer runt omkring, inte minst mitt i spelets hetta. Kanske är det till och med så att vissa platser inte är anpassade för spel.

Pokémon GO är en av de senaste speltrenderna där användaren kan kila omkring i verkligheten med telefonen i högsta hugg och "fånga" Pokémon-figurer som lurar lite överallt. Spelet spelas av enskilda individer och ibland av hela familjer.

Det är roligt med nya saker och bra med aktiviteter som  kan utövas utanför hemmets ramar. Men inte alla platser lämpar sig för spelet. Tunnelbanans miljöer är ett sådant ställe. Ouppmärksamhet kan lätt innebära onödiga risker, särskilt i närheten av rulltrappor och på plattformar. MTR Nordics pressekreterare Erika Wegener kommenterar: 

- Tunnelbanan är en plats där många människor samsas om utrymmet. Att lägga undan telefonen och fokusera på omgivningarna ökar säkerheten för alla. Jag vill också påminna om att det är livsfarligt att beträda spåren och att sådana handlingar både kan leda till dryga böter och höga skadestånd. 

Senast uppdaterad: 2019-12-06