Välbesökt Öppet Hus på MTR

2015-06-03 11:37

MTR tilldelades i februari Utmärkelsen Svensk Kvalitet för vårt idoga kvalitetsarbete. Med utmärkelsen följer också en del åtaganden, bland annat att dela med sig till andra medlemmar inom SIQ av sina erfarenheter och kunnande för att uppnå bättre kvalitet. Därför hölls den 25 maj Öppet Hus på MTR:s huvudkontor samt ute i tunnelbanedriftens olika delar dit drygt 90 gäster från branschen och andra företag kom för att lära sig mer om oss och hur vi arbetar för att ständigt höja kvaliteten i vår leverans.  

Bild från Öppet hus hos MTR

 – Det är fantastiskt roligt att intresset för oss och vårt kvalitetsarbete visat sig vara så stort, säger MTR:s miljö- och kvalitetsdirektör Marie Hagberg. Det är inspirerande och roligt att få möjlighet att dela med sig av vad vi lärt oss under vår kvalitetsresa hittills. Det har hänt otroligt mycket inom tunnelbanan från den dag MTR tog över i november 2009 och fram till idag och vi har på kort tid samlat på oss en erfarenhetsbank som många har stor nytta av.

Det öppna huset var ett välbesökt evenemang i flera delar. Dagen inleddes med ett seminarium där Marie Hagberg tillsammans med finansdirektör Cecilia Wallberg och stationsdirektör Henrik Dahlin berättade om MTR:s kvalitetsresa. Under den gemensamma lunchen berättade stationsområdeschef Kim Widegrip om sin resa inom Stockholms tunnelbana som började för 30 år sedan. Kim har arbetat inom de flesta områden som tunnelbanan har att erbjuda och kunde därför ge gästerna en god inblick i hur mycket som har hänt i verksamheten – inte minst under de senaste sex åren.  

På eftermiddagen delades den stora gruppen in i ett antal mindre grupper som själva valt intresseområde. Några av besökarna valde att lära sig mer om området Trafik. De fick också göra ett studiebesök på trafikledningscentralen för Grön linje på Gullmarsplan.

En annan grupp valde att titta på hur vi arbetar med underhåll i Vällingbydepån och ett tredje gäng fick se hur vi arbetar inom Station och Säkerhet, detta bland annat via ett studiebesök på T-centralen.

Det öppna huset fick en fantastiskt fin respons och jag känner mig väldigt stolt men också inspirerad inför nästa öppna hus som vi kommer att hålla i oktober tillsammans med SIQ. Då kommer vi bland annat attdela med oss av hur vi arbetar systematiskt med ständig utveckling enligt MTR:s egen metod ”WIT” som står för Work Improvement Team. Vi kommer också att prata om framgångsfaktorer som att skapa ledarengagemang, en gemensam företagskultur och värdegrund , avslutar Marie Hagberg. 

Senast uppdaterad: 2019-12-06