Oliver Bratton ny vd på MTR Tunnelbanan

2023-12-19 10:22

Oliver Bratton har utsetts till ny vd för MTR Tunnelbanan. Han har sedan augusti arbetat inom tunnelbanan som senior rådgivare och tillträder rollen som vd den 8 januari 2024.

Oliver Bratton

Oliver har lång erfarenhet från ledningsroller inom spårtrafikområdet, bland annat som Operations Director för MTR i Storbritannien. Han har även varit Network Operations Director på Network Rail, som är ägare och infrastrukturförvaltare för större delen av järnvägsnätet i Storbritannien. Oliver har också arbetat i ledande roller inom tunnelbanan i Newcastle och Sunderland, och faktiskt även med tunnelbanan i Stockholm, under sina år på MTR i Storbritannien.

- Jag är väldigt glad och stolt att få lämna över ansvaret för MTR Tunnelbanan till just Oliver. Med den erfarenhet han besitter, inte bara från tunnelbana i Stockholm utan även andra tunnelbanenät och kollektivtrafikuppdrag, är jag övertygad om att han är rätt person att leda resan vidare. Tunnelbanan står inför en mycket spännande fas med utbyggnationen av tunnelbanesystemet, där Olivers kompetens kring bland annat trafiksystem och utbyggnad av nya linjer kommer väl till pass, säger Caroline Åstrand, koncernchef och vd för MTR Nordic.

- Det känns väldigt bra att komma tillbaka till tunnelbanan i Stockholm igen efter tio år, och se den enorma utvecklingen som MTR har åstadkommit under kontraktsperioden. Nu ser jag fram emot att få fortsätta utveckla tunnelbanan tillsammans med alla medarbetare och SL för att fortsätta ge resenärerna en punktlig, trygg och trevlig upplevelse, säger Oliver Bratton.

Oliver Bratton har fungerat som senior rådgivare efter det att Caroline Åstrand tillträdde som vd för MTR Nordic i somras.

Senast uppdaterad: 2023-12-19