Nu har ansökan till vårens lokförarutbildning öppnat

2017-08-31 13:33

Nu har MTR öppnat ansökningarna till nästa kursomgång för vår nya yrkeshögskoleutbildning till lokförare. Till den första kursstarten i augusti i år var det rekordhögt söktryck till de 30 platserna. Läs mer om utbildningen och hur du ansöker

Peter Rexros i förarhytt på MTR Express.
Peter Rexros i förarhytt på MTR Express.

Nu har MTR öppnat ansökningarna till nästa kursomgång för vår nya yrkeshögskoleutbildning till lokförare. Till den första kursstarten i augusti i år var det rekordhögt söktryck till de 30 platserna.

– Vår första kurs har haft en flygande start med engagerade elever och vi ser fram emot att ta emot ansökningar till nästa omgång. Vi hoppas att vi ska kunna överträffa vårt rekord i söktryck och hoppas på en bredd bland de som vill gå utbildningen, säger Chatrine Werkell, projektledare för MTR:s yrkeshögskoleutbildning.

Möjligheten att ansöka startar idag den 31 augusti och är öppen till 16 oktober. Kursen har 30 platser och startar i februari, för att sedan under 44 veckor ge eleverna alla kunskaper som behövs för att kunna vara lokförare i hela tågbranschen. Till den första kursomgången som startade i augusti i år sökte 360 personer till de 30 platserna.

Bristen på lokförare är stor och väntas öka i takt med stora pensionsavgångar och att allt fler väljer tåget både för gods- och persontrafik. Enligt Arbetsförmedlingens prognoser är behovet stort både på kort och lång sikt, inte minst i Stockholm som växer med ökande behov av transporter. Bland annat behöver MTR Pendeltågen öka sin bemanning vartefter när trafiken ökar i och med att Citybanans större kapacitet börjar att utnyttjas.

– I vår utvärdering efter de tre första veckorna av den första kursen ger eleverna oss ett snitt på 4,5 på en femgradig skala. Det taggar oss som arbetar med utbildningen och energin är hög. Vi ser fram emot att få ta emot en ny lika engagerad kull elever i vår, säger Chatrine Werkell.

Mer information om utbildningen och hur du ansöker finns på vår sida för Yrkesthögskoleutbildningen här.

Senast uppdaterad: 2019-12-06