Säkerhetsmånaden oktober är här!

2015-10-07 09:25

Säkerheten är navet i vår verksamhet och säkerhetsfrågorna är också alltid i fokus för MTR. Men det är viktigt att det aldrig tillåts bli vardagsmat eller blasé. Därför har MTR valt att införa en säkerhetsmånad då vi satsar extra mycket på informationsinsatser om säkerhet. 

Varje dag genomförs hisnande 1,2 miljoner resor med Stockholms tunnelbana. Det handlar om att ta sig till och från jobb och skola, läkarbesök och nöjen. Tunnelbanan är en smältdegel av det vi kallar för livet och resenärerna tar med sig sin tillfredsställelse, frustration, stress, ilska, lycka och förväntan på sin resa varje dag. Med mycket människor kommer också stort ansvar. Vi har stort ansvar för att tillhandahålla en säker verksamhet som värnar resenärerna och underlättar resan. Resenärerna har ett stort ansvar för sitt eget beteende. Kom ihåg att tunnelbanan inte skiljer sig nämnvärt från övriga trafiken. För att åka säkert krävs att du visar hänsyn mot andra och är uppmärksam på din omgivning och dina egna ageranden.

Bra att tänka på:

  • Håll i dig och ditt barn i rulltrappan. För er säkerhet och andras. Och spring inte.
  • Gå aldrig ner på spåret! Om du tappar något på spåret, kontakta spärrexpeditören, en kundservicevärd eller ring SL:s trygghetscentral på nummer 020-120 25 25
  • Undvik att stå på vita linjen – för din egen säkerhet.
  • Om du har en tung resväska eller en barnvagn – ta hissen. Det är lätt hänt att tappa balansen och du riskerar både din egen säkerhet och andras.

Här hittar du fler tips om hur du rör dig säkert i tunnelbanan.

Följ gärna MTR på Twitter (@mtrtunnelbanan) där vi ger säkerhetstips under hela oktober månad. Du kan också följa twitterflödet på förstasidan här på MTR.se.

Senast uppdaterad: 2019-12-06