”Näringslivet är nyckeln till lyckad integration” debattartikel i Dagens Industri

2022-11-02 13:07

Idag den 2 november 2022 publicerades en debattartikel i Dagens Industri med budskapet att det krävs mer än politik för att minska utanförskapet och lösa integrationen, näringslivet behöver ta vid där politiken inte levererar. Bakom debattartikeln står bland annat Stiftelsen The Global Village och MTR Nordic Group.

Järva

Stiftelsen The Global Village är en partipolitiskt och religiöst obunden stiftelse och ett av de initiativ som The Global Village ligger bakom är Järvaveckan. Sedan 2017 har vi varit samarbetspartner till Järvaveckan och sedan 2019 även sponsor.

Just MTR:s engagemang i Järvaveckan lyfts i debattartikeln fram som ett gott exempel på hur näringslivet kan vara en nyckel för en lyckad integration genom att erbjuda jobb. Under årets upplaga av Järvaveckan genomförde vi 226 arbetsintervjuer och har sammanlagt anställt 141 personer genom vårt deltagande.

Det är genom rekryteringar som dessa som klyftorna minskar och arbetsföra människor hittar en väg in i samhället. Fler företag och myndigheter borde se värdet i att vara en del av denna rörelse för en lyckad integration.

Läs hela debattartikeln här.  

Senast uppdaterad: 2022-11-02