MyHeadsapp - ny app för färre överraskningar i kollektivtrafiken

2019-01-28 10:19

MyHeadsapp är en ny reseapp som ger resenärerna i Stockholms kollektivtrafik uppdateringar om störningar på just deras resväg direkt i mobilen. Andra funktioner i appen är en reseplanerare samt att den i en kartvy visar var tåget eller bussen befinner sig.

MyHeadsapp
Notiser med MyHeadsapp för just din resa, innan du påbörjar den.

– Vi har utvecklat en app som ger resenärerna information om eventuella störningar på just den egna resan från start till mål, oavsett hur många byten du gör, säger Mark Jensen, vd för MTR Nordic.

MyHeadsapp är utvecklad av MTR, som driver och underhåller tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, i samarbete med SL. Genom att filtrera trafikinformation och anpassa den efter de resor du som resenär gör till vardags, kan appen ge dig en förvarning när just din resväg påverkas redan innan du gått hemifrån.

Appen fungerar för alla trafikslag i SL:s kollektivtrafik, men är i första hand framtagen utifrån pendeltågsresenärernas uttryckta behov. Pendeltågsresenärer har ofta längre resvägar, färre avgångar och något svårare att hitta alternativa resvägar.

– MyHeadsapp är en helt unik lösning som vi hoppas både ska förenkla och förbättra resenärernas vardag. Det är ett stort steg framåt att som resenär kunna få ta del av all den information som vi som operatörer har, utifrån egna behov. Med förbättrad förutsägbarhet hoppas vi att ännu fler ska välja att resa med kollektivtrafiken, säger Mark Jensen, vd för MTR Nordic.

Varje månad genomför SL undersökningar bland resenärer i Stockholms kollektivtrafik för att mäta nöjdhet inom en rad olika områden. Parallellt har MTR startat en panel för Pendeltågen där 4000 resenärer svarar på hur de uppfattar trafik och information. Svaren i undersökningarna tillsammans med analys av resmönster och störningar i trafiken har varit utgångspunkter i utvecklingen av MyHeadsapp.

MyHeadsapp är gratis att ladda ner och finns för både iOS i AppStore och för Android i Google Play. För mer information om MyHeadsapp, vänligen besök: www.myheadsapp.se

Funktioner i MyHeadsapp

Personliga notiser: MyHeadsapp förvarnar dig, via notiser, när förseningar eller stopp i trafiken påverkar din resa inom Stockholms kollektivtrafik.

Realtidsinformation: Uppdaterad trafikinformation om tåg- och busstider direkt i telefonen. Se även direkt på en karta var ditt nästa tåg eller buss befinner sig.

Reseplanerare: Appen hjälper dig planera din resa med Stockholms kollektivtrafik. Du kan utöver adresser och hållplatser också söka på restauranger, landmärken och andra platser.

Senast uppdaterad: 2019-12-06