MTR vinner priset ”Årets Logistikinsats 2016”

2016-09-23 17:05

Branschmässan Logistics & Distribution har för andra året i rad utsett vinnaren av ”Årets Logistikinsats”. Priset delas ut till ett företag som mässrådet anser har gjort något extraordinärt under det gångna året. 2016 års vinnare blev MTR.

-          Det känns fantastiskt roligt att få ta emot det här priset både å MTR Express och MTR Nordic-koncernens vägnar, säger Johan Söör, VD för MTR Express.

Utmärkelsen ”Årets Logistikinsats” delas ut till företag som verkar inom logistik, transport och/eller distribution. Viktiga parametrar för priset är:

  • Digital innovation eller närvaro (och användarvänlighet på hemsida om produkt säljs därigenom)
  • Socialt ansvarstagande (Social coorporate responsibility)
  • Ett företag som gjort/åstadkommit något extraordinärt under det gångna året.

MTR prisas både för MTR Express hemsida (www.mtr.se) och den nordiska MTR-koncernens övergripande arbete med socialt ansvarstagande, som både är levande och aktivt och spänner över ett brett fält. Johan Söör kommenterar:

-          Vi har satsat hårt på att skapa en modern och lättanvänd hemsida med fokus på service och biljettförsäljning och detta pris, kombinerat med vår höga kundnöjdhet, visar att vi landat rätt. MTR:s väl etablerade sociala hållbarhetsarbete är någonting vi är stolta över och det är en viktig del i vår ambition att utveckla både branschen och samhället.

Motiveringen lyder:

Ett företag inom transportbranschen med en webbplats som känns modern, nära kunden och håller en hög grad av användarvänlighet. Detta är även ett företag som har tagit ett helhetsgrepp inom social hållbarhet utöver det vanliga och företaget samarbetar bland annat med MyDreamNow, en organisation som arbetar för samverkan mellan arbetsliv och skola. Samarbetet innebär att frivilliga klasscoacher från olika företag inspirerar elever att se sina möjligheter och hitta vägar till framtida jobb. Utöver det samverkar företaget med samhället genom Human Bridge och samarbetar också med bland annat Blodcentralen och Pridefestivalen. Ett företag som verkligen gjort en extraordinär insats både för sina kunder och samhället samt är en riktig förebild inom transportbranschen.

Priset delades ut, den 22 september, på Kistamässan i Stockholm.

Senast uppdaterad: 2019-12-06