MTR vinner prestigefyllda UITP Awards

2023-06-08 17:12

MTR vinner det prestigefyllda UITP Awards inom kategorin teknisk innovation i samband med årets upplaga av UITP Global Public Transport Summit i Barcelona, världens största evenemang för hållbara transporter och mobilitetslösningar inom kollektivtrafiken. MTR:s vinnande projekt ”Go Smart Go Beyond” utmärker sig inom en revolutionerande digitalisering av kollektivtrafiken för att säkerställa moderna och effektiva resor.

uitp

Senast UITP Global Summit hölls var 2019 då Stockholm var värdstad, i år är första gången den hålls sedan dess på grund av pandemin. Då passade MTR på att hylla punktligheten i tunnelbanan med konstinstallationen The Sound of MTR, och i år sticker bolaget ut med sin utmärkelse UITP Awards inom teknisk innovation. UITP Awards delas ut av en internationell panel av branschexperter och erkänner de mest ambitiösa och innovativa kollektivtrafikprojekten runt om i världen. MTR:s vinnande projekt Go Smart Go Beyond – Smart and Inclusive Journey integrerar de senaste innovationerna och teknologierna för att förbättra resenärsupplevelsen och skapa en inkluderande reseupplevelse för alla resenärer samtidigt som hållbarhets- och energibesparande initiativ införlivas i nästan hela MTR:s verksamhet. Läs mer om initiativet nedan.

MTR fick dessutom ett särskilt erkännande som finalist inom designkategorin, för Admiralty Station Extension-projektet vilket förbinder fyra järnvägslinjer under jorden med innovativ och enastående arkitektonisk design. En unik station på flera nivåer som har smidiga resenärsflöden vertikalt tack vare 34 nya rulltrappor och där ett enormt takfönster precis ovanför atriet skapar ett fantastiskt ljusinsläpp. Till detta har man även integrerat konstnärliga element för att ytterligare förhöja resenärsupplevelsen ytterligare. Läs mer om initiativet nedan.

Läs mer i det engelska pressmeddelandet här.

 

***************************
Om Go Smart Go Beyond – Smart and Inclusive Journey
Med devisen "Go Smart, Go Beyond", är MTR dedikerade till att accelerera tillväxt och utveckling genom att tillhandahålla järnvägsservice i världsklass genom digitalisering samt att förnya kollektivtrafikupplevelsen med ett ännu större kundfokus. Genom digital transformation framför allt med digitaliseringen av stationstjänster och processer säkerställer vi att våra resenärer får tillgång till omfattande reseinformation i realtid. Samtidigt använder vi oss av den nyaste tekniken för att erbjuda en inkluderande reseupplevelse för alla våra resenärer, parallellt med hållbara och energibesparande initiativ i nästan alla aspekter av våra verksamheter. Smarta mobilitetsinitiativ under Go Smart Go Beyond-visionen inkluderar Loading Indicator, en funktion som visar de vagnar som har mer utrymme samt en väntetidsindikator som visar den beräknade väntetiden vid utvalda stationsplattformar för smidigare reseplanering.

Om Admiralty Station Extension Project
Admirality Station i Hong Kong ligger drygt 50 meter under jord och innebär tuffa förutsättningar byggprojektmässigt för en förlängning. En ny ändstation, East Rail Lines, skapar en förlängning av hamnen, och öppnade 2022. Den nya stationen är byggd med ett unikt atrium på flera nivåer, och har blivit en karaktäristisk funktion för stationen som ger smidiga, vertikala resenärsflöden med 34 nya rulltrappor och ett takfönster som skapar ett fantastiskt ljusinsläpp. Konstverket "Mapping Our Way" som visas i atriumet symboliserar sammanflödet av de fyra järnvägslinjerna inrymt i denna megastation.

Om UITP
UITP, International Association of Public Transport, är det enda globala nätverket för alla intressenter och hållbara transportmodeller inom kollektivtrafiken med drygt 1 800 medlemmar i över 100 länder. Som en global ledare för att erbjuda hållbara järnvägstjänster deltar MTR aktivt i årets mässa i Barcelona med en utställningsmonter under temat "Keep Cities Moving Sustainably" att visa upp sina senaste innovationer inom miljö, samhälle och styrning (ESG), sina resenärstjänster för kollektivtrafik i världsklass samt hållbara affärsmodeller för tåg och fastigheter. Läs mer om UITP Awards här.

Senast uppdaterad: 2023-06-08