MTR utökar yrkesutbildningarna – nu även i Eskilstuna

2023-03-14 10:53

Det finns ett stort behov av lokförare i Sverige – ett behov som är ännu större efter pandemiåren. Ett betydande rekryteringsbehov finns även för det viktiga underhållet av tågen. Detta ska tågbolaget MTR råda bot på genom att utöka sin verksamhet för yrkesutbildningar. Bland annat startar MTR nu en lokförarutbildning i Eskilstuna.

YH

Nyligen kom det glädjande beskedet att Myndigheten för yrkeshögskolan har beviljat MTR två utbildningar av lokförare samt en ny utbildning av tillgångsförvaltare vilken fokuserar på underhåll av spårfordon. Sedan tidigare driver MTR utbildning av tågtekniker samt lokförare i Stockholm. Till den listan tillkommer nu alltså utbildning av lokförare i Eskilstuna. MTR har ett stort fokus på att utbilda fler lokförare och tilldelningen innebär totalt 150 utbildningsplatser över tre år.

- Det känns väldigt roligt och viktigt och bidrar till branschen samt att MTR kan beskrivas som marknadens ledande nyckelspelare med unik specialistkompetens. MTR är den marknadsledande aktören inom spårtrafik och därför har vi ett branschansvar att ”ligga i framkant” för de tjänster och utbildningar vi levererar, säger Joakim Sundh, VD för MTR Mälartåg och Pendeltågen.

Utbildningen för att bli lokförare är på ett år och tillgångsförvaltare är på två år. Antalet utbildningsplatser är cirka 30 per utbildningsomgång.

Antagningen till lokförarutbildningarna i Eskilstuna och Stockholm har öppnat och utbildningarna startar i augusti respektive september.

- Vi ska bli den naturliga utbildningspartnern och på samma gång öka intresset för branschen samt höja standarden och stärka professionalismen, säger Joakim.

Utbildningarna är på heltid och är studiemedelsberättigande.

 

Läs mer och ansök här: MTR Yrkeshögskola

Senast uppdaterad: 2023-03-14