MTR Tunnelbanan tar över lokalvård och klottersanering i fordon och depå

2019-04-11 14:17

Från och med den 9 april utför MTR Tunnelbanan AB städning och klottersanering i egen regi efter att avtalet med Solreneriet AB sagts upp. Den nya verksamheten innebär att MTR Tunnelbanan anställt 98 nya medarbetare.

MTR kommer utföra städning av tunnelbanans fordon och depåer i egen regi.
MTR kommer utföra städning av tunnelbanans fordon och depåer i egen regi.

I och med uppstarten av lokalvård och klottersanering i egen regi har en ny organisation byggts upp och parallellt har MTR investerat i flera kvalitetshöjande åtgärder som att köpa in ny utrustning, anpassat utbildningsmaterial om MTR till de nya medarbetarna och utveckling av samarbetet mellan lokalvård, trafikorganisation och depåer. Framåt sker satsningar på ledarskapsutveckling, digitalisering och förbättrade städmetoder för ökad medarbetarnöjdhet.

– Vi är otroligt glada över att välkomna nästan 100 nya medarbetare till oss. Lokalvården är otroligt viktig för såväl medarbetare som resenärer. Genom att hålla rent och snyggt kan vi skapa en trygg och trevlig miljö i kollektivtrafiken. Vårt mål är att ge stockholmarna en tunnelbana i världsklass och det innefattar även lokalvård och klottersanering, säger Johan Oscarsson, vd MTR Tunnelbanan AB.

I MTR Tunnelbanans ansvar ingår trafikledning, tunnelbanetrafik, trafikinformation, biljettförsäljning, kundservice, städning av tunnelbanetåg och stationer, underhåll av fordonsparken och annan utrustning. Den nya verksamheten kommer tillhöra avdelningen Facility Management inom vilken Lokalvård och Klottersanering på tunnelbanestationer ingår. Totalt arbetar ca 2 900 personer inom MTR Tunnelbanan AB.

Senast uppdaterad: 2019-12-06