MTR topplistade när Sveriges IT-studenter får välja arbetsgivare

2023-10-05 15:35

Sveriges universitets- och högskolestudenter inom IT har rankat MTR som topp 10 mest attraktiva arbetsgivare. MTR har också tidigare i år fått utmärkelsen Årets Karriärföretag och blivit utsedda till topp 6 traineeprogram för högskoleingenjörer.

topp10

Karriärföretagen har via sitt studentnätverk under våren genomfört en omröstning om de tre mest attraktiva arbetsgivarna bland företagen som utsetts till Karriärföretag 2023. Totalt deltog nära 4 000 studenter från 28 universitet och högskolor inom studentkategorierna civilingenjörer, högskoleingenjörer, ekonomer, IT, samhällsvetare, fastighetsmäklare och jurister. Bland IT-studenterna (IT-studenter med kandidat- eller magisterexamen) hamnar MTR på en åttondeplats

– Att vara i ständig framkant och leverera innovativa och kundnära kollektivtrafiklösningar i världsklass ställer höga krav på vår IT-infrastruktur och vi har genomfört en rad satsningar de senaste åren. Både kompetens- och kvantitetsmässigt med större team, men även systemmässigt där vi utökat våra verktyg och IT-system. Den här utmärkelsen ser vi som ett väldigt gott betyg och en fin bekräftelse på att vi satsar på IT-talanger och skapar en långsiktig tillväxt för våra medarbetare med goda möjligheter till intern utveckling med tanke på de många olika rollerna inom IT vi kan erbjuda, säger Joel Askelöf, CIO och IT-chef, MTR Nordic.

Avancerade IT-lösningar med tydliga samhällsbärande funktioner
Mikael Mevik, Tech Lead Development, leder utvecklingsteamet med företagets egenutvecklade applikationer för att stötta de olika verksamheterna på bra sätt. Han har varit på MTR sedan förra sommaren och är inte förvånad över att MTR sticker ut bland IT-studenter som en attraktiv arbetsgivare.

– MTR är ju ett stort, internationellt bolag, det lockar många unga talanger. Men också ett bolag i en framtidsbransch utifrån ett hållbarhetsperspektiv som är viktigt för young professionals – tågtrafiken är den motordrivna trafiktypen som är absolut mest miljövänlig. Och sen har vi har otroligt många spännande IT-system som i många avseenden är samhällskritiska med höga krav på tillgänglighet och skalbarhet, så ur ett IT-perspektiv är det ju en spännande och utmanande domän, säger Mikael.

De roller inom IT som finns på MTR är bland annat IT-arkitekter, systemvetare, driftledare, projektledare, lösningsarkitekter, integrationsspecialister, supporttekniker och IT-säkerhetsspecialister.

Just nu söker MTR bland annat nya IT-arkitekter och systemförvaltare – läs mer och ansök här.

Läs mer om MTR som årets karriärföretag här.

Läs mer om utmärkelserna via Karriärföretagen här.

Senast uppdaterad: 2023-10-05