MTR topp-100 mest attraktiva arbetsgivaren i Sverige

2023-11-16 13:52

I den senaste undersökningen av Academic Work bland young professionals placerar sig MTR inom topp-100 mest attraktiva arbetsgivarna i Sverige. Ett tecken på att vi är ”top of mind” bland young professionals och är i en spännande framtidsbransch som tilltalar målgruppen. Vi är också med denna placering den aktör som rankas högst bland alla kollektivtrafik- och järnvägsoperatörer i Sverige.

100

Undersökningen YPAI (Young Professional Attraction Index) genomförs årligen av Academic Work och baseras i år på 3 790 respondenter varav 43% är yrkesverksamma, 36% är studenter och 19% jobbsökande. Den visar inte på stora skillnader i toppen jämfört med tidigare år, men generellt lämnar bolag inom kultur- och spelbranschen, som tidigare rankats högt, plats för tung industri och statliga bolag som erbjuder en ökad trygghet både när det gäller anställning och inkomst. Undersökningen genomförs årligen, och det är första gången MTR tar sig in på topp-100, på plats 92.

– Det här är väldigt roliga nyheter och ett viktigt steg i att locka yngre kompetens. Att få en inblick i vilka parametrar morgondagens talanger värdesätter mest i yrkeslivet är viktigt för oss för att attrahera målgruppen, säger Maria Kronlund, HR Business Development Manager på MTR Nordic.

Tidigare i år blev vi av Karriärföretagen tilldelade utmärkelserna Årets Karriärföretag och topp-10 traineeprogram för högskoleingenjörer samt även topp-10 mest attraktiva arbetsgivare bland IT-studenter.

Om YPAI – Young Professional Attraction Index
Young Professional Attraction Index (YPAI) är ett årligt evenemang som anordnas av Academic Work. Evenemanget grundar sig på vår YPAI-undersökning, som lyfter insikter från fler än 3 700 respondenter. Baserat på svaren i undersökningen identifierar vi vilka faktorer som är viktigast för young professionals vid valet av arbetsgivare. Undersökningen produceras i nära samarbete med Kantar – en av världens ledande byråer för marknadsundersökningar. Läs mer om undersökningen här.

 

Senast uppdaterad: 2023-11-16