MTR stödjer Stockholms Stadsmissions verksamhet Unga Station

2020-05-15 07:31

Sedan 2011 stödjer vi på MTR Stockholms Stadsmission genom att årligen skänka pengar till insamlingen för människor i utsatthet i Stockholm. I och med den pågående pandemin är behovet av ekonomiskt stöd större än vanligt och därför har MTR valt att skänka ytterligare 300 000 kronor till Stockholms Stadsmission. Bidraget går till deras verksamhet Unga Station för att hjälpa barn, unga och deras familjer i denna särskilt utmanande tid.

Person engagerad i stadsmissionen packar kassar

Stockholms Stadsmission arbetar för ett mänskligare samhälle genom social omsorg, arbetsintegration och utbildning med målet att främja delaktighet oavsett ekonomi och bakgrund och att förebygga utanförskap. Sedan 2011 stödjer MTR Stockholms Stadsmission genom att årligen skänka pengar till insamlingen för människor i utsatthet i Stockholm. Genom att bidra ekonomiskt till Stockholms Stadsmissions verksamhet Unga Station stödjer MTR nu också arbetet med att motverka utsatthet och lidande hos barn, ungdomar och unga föräldrar.

–  Den senaste tiden har antalet familjer i behov av hjälp ökat markant. Det handlar om föräldrar som förlorar sitt arbete, ungdomar som inte får skollunch längre som för många är den enda lagade måltiden under en dag, barn och unga som behöver tillgång till datorer med uppkoppling och stöd för att klara av sina studier. Behoven är stora och nu står vi inför en sommar då vi vet att det blir ännu tuffare för många. Därför är vi enormt tacksamma över att MTR nu väljer att stötta Unga Station som betyder så mycket för så många barn och unga, säger Jonas Wihlstrand, chef social omsorg Stockholms Stadsmission.

– Jag är otroligt tacksam för att vi kan vara med och bidra till Unga Stations verksamhet. Genom deras arbete kan fler barn och unga få en trygg mötesplats och meningsfulla aktiviteter, vilket känns särskilt viktigt just nu. Jag är även stolt över att idén till att göra något extra för Stockholm kom från en initiativrik kollega som utöver sin roll som stationsvärd på MTR Tunnelbanan är en av många volontärer i Stockholm, säger Mark Jensen, VD MTR Nordic.

Unga Station är Stockholms Stadsmissions hus för barn, unga och familjer som på olika sätt lever i utsatthet och upplever svårigheter i livet. Här erbjuds samtalsstöd, ombudskap, nätverksarbete, föräldrautbildning samt ekonomisk rådgivning och stöd. Eftersom social gemenskap och pauser i vardagen är viktiga för att få kraft till att förändra sin livssituation erbjuds en mängd olika aktiviteter för barn, ungdomar och familjer. Bland annat öppen förskola, öppen verksamhet för barn och unga samt utflykter och aktiviteter för familjer på helger och skollov.

Läs mer om Unga Station som finns i Vårberg, i Järva-området och på Södermalm i Stockholm.

Senast uppdaterad: 2020-05-15