MTR sticker ut bland tågbolagen med bästa traineeprogram för högskoleingenjörer

2023-02-13 11:00

MTR:s traineeprogram för högskoleingenjörer rankas som det allra bästa bland svenska tågbolag enligt Karriärföretagens ambassadörer. MTR tilldelas dessutom utmärkelsen Karriärföretag 2023 – en utmärkelse för arbetsgivare som erbjuder unika karriär- och utvecklingsmöjligheter.

traineeprogram

Nyligen presenterade Karriärföretagens ambassadör- och studentnätverk, bestående av studenter på landets universitet och högskolor, de 15 mest attraktiva traineeprogrammen i Sverige. Här utmärker sig MTR som det främsta bland tågföretagen med en sjätteplats på listan för bästa traineeprogram för högskoleingenjörer bland Sveriges 300 karriärföretag. 

– Det här är otroligt glädjande nyheter, vi har verkligen ett unikt och gediget graduate trainee-program med en tydlig internationell prägel. Något som vi tror sticker ut och som lockar lite extra. Vi erbjuder också en tillsvidareanställning från start, då vårt mål är att behålla talanger inom verksamheten på lång sikt, säger Linda Myhrman, VMV Manager på MTR Nordic Group.

Satsningen på ett graduate trainee-program är långsiktig med målet att behålla talanger inom verksamheten på längre sikt. De kandidater som påbörjar traineeprogrammet erbjuds därför en tillsvidareanställning direkt i anslutning till avslutat program. Programmet sträcker sig över 24 månader, och inkluderar även en termin utomlands inom MTR-koncernen i exempelvis Australien, Hongkong eller England.

Lina Nordqvist jobbar idag som Digital Experience Designer på MTR Pendeltågen, och kom in på bolaget via traineeprogrammet 2019-2021 där hon bland annat var en termin på MTR i Australien.

– Utöver att jag lärt mig otroligt mycket under två år har jag fått göra en karriärresa jag inte kunnat drömma om, där jag under två års tid har fått arbeta i olika roller på tre olika bolag i Sverige, samt i tre olika roller på två bolag i Australien. Alla tjänster har varit olika i arbetsuppgifter, stakeholders och behov, vilket gjort att jag lärt mig otroligt mycket, och ser fram emot en fortsatt utveckling inom bolaget, säger Lina.

MTR utses även till årets Karriärföretag 2023
Utöver topplaceringen för traineeprogram, har MTR nyligen även tilldelats Karriärföretag 2023, en utmärkelse för arbetsgivare som erbjuder unika karriär- och utvecklingsmöjligheter både för studenter och för alla som redan har jobbat i några år. De kvalificerade arbetsgivarna granskas av en expertpanel bestående av specialister inom HR, kommunikation och sociala medier på parametrar som exempelvis storlek på bolag (minst 250 anställda), ett löpande rekryteringsarbete, närvaro och kvalitet i sociala medier och aktiviteter gentemot studenter och Young Professionals. De 300 arbetsgivare som erhåller högst värde av expertpanelen går vidare till Karriärföretagens jury. 

Ur juryns motivering:
”MTR är en mycket spännande arbetsgivare som bjuder på ett brett urval av tjänster. Genom att låta medarbetarna vara ambassadörer för företaget och visa hur det är att jobba hos denna erfarna arbetsgivare har de verkligen satt sig själva på kartan. MTR räcker även ut en hjälpande hand till studenter och nyexaminerade som i tidig ålder kan få värdefull arbetslivserfarenhet och insyn i arbetslivet. Det är en stöttande organisation och genom egna initiativ kan man påverka sin personliga utveckling och framtid inom företaget.”

 

Läs mer om vårt traineeprogram här.

Läs mer om Karriärföretagen här.

Senast uppdaterad: 2023-02-23