MTR är sponsor på Järvaveckan 2019

2019-05-28 12:36

För tredje året i rad deltar MTR på Järvaveckan och kommer i år att gå in som sponsor. Årets upplaga av Järvaveckan äger rum mellan 12-16 juni och kommer precis som föregående år att hållas på Spånga IP.

MTR sponsor på Järvaveckan

Järvaveckan handlar om att minska avståndet mellan folk och folkvalda och tanken med evenemanget på Spånga IP är att bli en stor mötesplats för samhällsengagemang. Ahmed Abdirahman som är grundare av stiftelsen The Global Village och initiativtagare till Järvaveckan berättar:

- Tillsammans skapar vi dynamiska möten och samtal mellan samhällsaktörer och medborgare, såväl från Järva som från resten av staden och hela landet.

 

Som sponsor bidrar MTR i högre grad till stiftelsens arbete och får möjligghet att fördjupa samarbetet. MTR:s närvaro på Järvaveckan kommer bland annat att bestå av ett utställartält med ett flertal aktiviteter och ett rekryteringsevent liknande det som hölls förra året. På rekryteringseventet söker vi 150 nya medarbetare till våra bolag MTR Tunnelbanan, MTR Pendeltågen och MTR Tech.  Dessutom kommer MTR också att delta i paneldebatter om ​hållbarhet och trygghet.

MTR:s utställartält kommer vara öppet för allmänheten mellan 14.00 – 21.00 varje dag, och rekryteringseventet äger rum den 15 juni klockan 14.30 – 17.30. Utställartältet följer programmet nedan:


Onsdag 12 juni
17.30 – 18.30 Diskussion om säkerhet och trygghet
I diskussionen deltar Karl Forsberg Trygghetschef Tunnelbanan, Fawwaz Asad Stationschef Tunnelbanan, samt representanter från Polisen och SL:s trygghetscentral.

 

Torsdag 13 juni
17.30 – 18.30 Live-sändning av podden "Resan Hit"
Yasmine Berns intervjuar medarbetare på MTR om hur de kom till Sverige och om sin tid på MTR.

 

Fredag 14 juni
17.30 – 18.30  "The sound of MTR" – så här låter vår punktlighet
I en audiovisuell konstinstallation kallad "The sound of MTR" kan man i realtid inte bara se utan också lyssna på hur tågen i Stockholms tunnelbana anländer och avgår.

 

Lördag 15 juni
"The sound of MTR" finns i utställartältet,  fokus för dagen är i övrigt på MTR:s rekryteringsevent

 

Söndag 16 juni
17.30 – 18.30 Diskussion om inkluderande rekrytering 
Linda Myhrman som arbetar med MTR:s employer branding och Anna Colton som är rekryteringschef på MTR Tunnelbanan pratar om hur vi arbetar med rekrytering.

Vi kommer också ha en tävling i utställartältet där vi lottar ut en tur och retur resa Stockholm – Göteborg med MTR Express.

Senast uppdaterad: 2019-12-06