MTR söker 150 nya medarbetare på Järvaveckan

2018-06-11 12:24

MTR är samarbetspartner till Järvaveckan 2018. Förutom ekonomiskt bidrag till festivalen görs en satsning för att visa upp möjligheter till jobb hos MTR för Järvaborna. Under torsdagen hålls ett stort rekryteringsevent på plats där MTR söker 150 nya kollegor.

MTR är samarbetspartner och söker 150 nya medarbetare på Järvaveckan.
MTR är samarbetspartner och söker 150 nya medarbetare på Järvaveckan.

– Tunnelbanan är blodomloppet för många som bor på Järva som ska ta sig till och från jobb, skola och vänner på blå linje. Dessutom bor många av våra kollegor här. Vi vill engagera oss mer lokalt och bidra med lösningar för större trygghet och visa de jobb som finns hos oss, säger Johan Oscarsson, VD för MTR Tunnelbanan.

MTR driver på SLs uppdrag Tunnelbanan och Pendeltågen i Stockholm, underhåller alla tåg, och kör snabbtåg mellan Stockholm och Göteborg. Idag är MTR den tredje största privata arbetsgivaren i Stockholms stad och har verksamhet i stora delar av länet. En försiktig uppskattning visar att medarbetarna representerar 100 nationaliteter och i höst behövs 150 nya kollegor. På torsdagen 14 juni håller därför MTR ett öppet rekryteringsevent under 3 timmar där alla som är intresserade kan komma och lyssna, ”speed-dejta” en rekryterare och mingla.

Som samarbetspartner bidrar MTR ekonomiskt till Järvaveckans verksamhet och finns på plats i eget tält under hela veckan. Förutom rekryteringseventet hålls flera aktiviteter i MTR:s tält och det går att möta våra medarbetare och direkt anmäla intresse till lediga jobb och få reda på vad som krävs för att arbeta hos oss. Vi hjälper också till med hänvisning i trafiken för att besökarna ska hitta till festivalområdet.

– Vi är glada för att en av de största arbetsgivarna på Järva engagerar sig i Järvaveckan som samarbetspartner. Jag hoppas att MTR:s satsning på att prata direkt med oss som bor här om arbete ska visa de konkreta möjligheter som finns, säger Ahmed Abdirahman, initiativtagare till Järvaveckan.

Medier är välkomna att närvara vid rekryteringseventet med möjlighet att intervjua medarbetare och ansvariga för satsningen.

MTRs kommunikationschef Åsa Elm beskriver MTRs satsninge i en intervju med AssyriaTv här.

Ur MTR:s program

Alla dagar i MTR:s tält
Möt våra medarbetare. Se vilka olika jobb som finns hos MTR och vad du behöver kunna. Anmäl intresse till lediga jobb direkt på plats. Tävla om biljetter med MTR Express i vårt Quiz.

Söndag 10 juni-Måndag 11 juni, MTR:s tält
Hackathon om hur vi vill leva, bo och resa i morgondagens samhälle. Boende på Järva mellan 18-30 år bjuds in för att ta fram förslag. Del av projektet ABC-staden 2.0, ett samarbete mellan MTR, Skanska och WSP. Resultatet presenteras i Almedalen tisdagen 3 juli.

Torsdag 14 juni, Seminariescen 5
Rekryteringsevent öppet för alla! Till hösten söker vi 150 nya medarbetare. Är du en av dem? Välkommen till speedintervjuer och mingel!

Senast uppdaterad: 2019-12-06