MTR rekryterar vidare efter Järvaveckan

2024-06-20 14:31

Under Järvaveckan 2024 genomförde MTR mer än 170 så kallade speed-intervjuer för olika tjänster inom företaget. Tre veckor senare har inte mindre än 136 av dem gått vidare i processen och är fortsatt aktuella för en anställning på MTR. Det rör sig om tjänster som till exempel tunneltågförare, svetsare, reparatör, kundservicevärd, stationsvärd och lokalvårdare.

Järvaveckan

Höjdpunkten på MTR:s deltagande i Järvaveckan var som vanligt det framgångsrika rekryteringseventet på lördagen. Kön ringlade lång av jobbsökande som kallats till speed-intervjuer efter att först besökt MTR:s tält under onsdagen eller torsdagen för att prata med medarbetare från olika yrkesgrupper och ställa frågor om hur det är att jobba på företaget.

– Järvaveckan är verkligen en höjdpunkt på många sätt. Det är väldigt viktigt för oss på MTR att rekrytera här och förhoppningsvis kan vi anställa minst lika många som förra året, då vi anställde ungefär 40 personer på Järvaveckan, säger Caroline Åstrand, VD för MTR Nordic.

Järvaveckan har genom åren visat sig vara en plats där man kan nå väldigt många som har rätt kompetens och är intresserade av att arbeta för MTR. Genom åren har över 200 medarbetare rekryterats till MTR genom Järvaveckan – en siffra som nu växer ytterligare. 

Sveriges Radio var på plats på lördagen för att rapportera om rekryteringseventet och för att göra intervjuer med arbetssökande på plats, samt Maryam Adam som jobbar som stationsvärd och fick anställning på MTR i samband med förra årets rekryteringsevent. Lyssna på inslaget här. 

Erika Ahlqvist, VD för MTR Facility Management, deltog dessutom i ett seminarium som Almega anordnade på temat, "Jobben som bryter arbetslösheten i Järvaområdet". Almega släppte även en rapport på temat som finns att läsa här: Ny rapport: Jobben som bryter arbetslösheten i särskilt utsatta områden | Almega

Det är naturligtvis inte bara under Järvaveckan som MTR söker medarbetare, lediga jobb anmäls regelbundet på vår hemsida under Lediga tjänster.

Senast uppdaterad: 2024-06-20