MTR och Nobina tecknar avtal om ersättningstrafik

2016-10-06 13:20

"Det känns bra att få till ett avtal som säkrar våra gemensamma kunders resor vid såväl planerade pendeltågsavstängningar som akuta händelser. Att vi valt att samarbeta med Nobina beror på att vi tillsammans har kommit fram till ett kundorienterat och effektivt sätt att organisera och genomföra ersättningstrafiken", säger Dan Hildebrand, VD för MTR Pendeltågen.

I avtalet med MTR ökar resurserna till ersättningstrafik för att kunna ge kunden en snabbare insats vid störningar i pendeltågstrafiken. 

Nobina har bred erfarenhet av att framgångsrikt köra ersättningstrafik. Ett exempel på detta är den gångna sommarens avstängningar i pendeltågstrafiken, då Nobina stod för huvuddelen av ersättningstrafiken och levererade resor med hög kundnöjdhet. 

- Nobina kör idag busstrafik i alla väderstreck runt Stockholms innerstad på uppdrag av SL. Det ger oss bra förutsättningar att snabbt och effektivt hitta vägar för ersättningstrafik i tuffa lägen. Vi ser vårt samarbete med MTR som en viktig del för att säkra hela resan för våra gemensamma resenärer – oavsett om det handlar om passning mellan buss och tåg en vanlig dag eller om det handlar om att dimensionera ersättningstrafik vid störningar, säger Jan Boseaus, VD för Nobina Sverige AB.

Senast uppdaterad: 2019-12-06