MTR och SL-resenärer skänker 180 000 kronor till Stockholms Stadsmission

2020-01-10 08:51

Varje dag får SL:s hittegodsavdelning in 300 saker som glömts kvar i SL-trafiken. Värdet från kvarglömda kontanter och andra föremål som aldrig hämtats ut skänks årligen till Stockholms Stadsmission. Lagom till julhelgen sätter MTR, som ansvarar för SL:s hittegodsavdelning, in 180 000 kr till insamlingen för Människor i hemlöshet i Stockholm.

Representant från Stockholms stadsmission skänker en kram

Stockholms Stadsmission arbetar för ett mänskligare samhälle genom social omsorg, arbetsintegration och utbildning med målet att främja delaktighet oavsett ekonomi och bakgrund och att förebygga utanförskap. Sedan 2011 har MTR stöttat Stockholms Stadsmission genom att bland annat skänka pengar till insamlingen Människor i hemlöshet i Stockholm.

– Stockholms Stadsmission gör ett fantastiskt arbete i att stötta många av Stockholms mest utsatta invånare och det känns därför bra att vi både genom hittegodsavdelningen och genom gåvor från våra medarbetare kan bidra till deras verksamhet, säger Mark Jensen, vd MTR Nordic.

Totalt uppgår värdet av kvarglömda kontanter och föremål som inte hämtats och sålts under 2019 till 164 136 kronor. Till det har MTR:s medarbetare efterskänkt 16 560 kronor från 2018 års julgåva. Därmed har Stockholms Stadsmission sedan 2011 tagit emot närmare 1,3 miljoner kronor som öronmärks och oavkortat går till organisationens insamling för Människor i hemlöshet.

MTR ansvarar för SL:s hittegodsmottagning för hela kollektivtrafiken. De föremål som inte hämtas ut men som har annat värde, såsom mobiltelefoner och datorer, säljs via återvinningsföretaget Redeem och värdet läggs till summan för kvarglömda kontanter. Kvarglömda kläder och annat som inte går att sälja skänks till Human Bridge. De ser till att de återanvänds, att överblivna textilier återvinns eller säljer via Second Hand till förmån för bland annat sjukvård i Afrika, Östeuropa och Mellanöstern.

Senast uppdaterad: 2020-01-10