MTR kommer utföra städning av tunnelbanans fordon och depåer i egen regi

2018-11-28 13:56

MTR Tunnelbanan AB har beslutat att utföra städning och klottersanering av fordon i egen regi efter att Solreneriet har sagt upp nu gällande avtal. De medarbetare som har varslats av Solreneriet bjuds nu in till informationsmöten.

MTR kommer utföra städning av tunnelbanans fordon och depåer i egen regi.
MTR kommer utföra städning av tunnelbanans fordon och depåer i egen regi.

– Vi är nöjda med den städning av Tunnelbanans tåg och depåer som Solreneriets medarbetare har levererat till resenärerna och oss. Jag är övertygad om att det här är en mycket bra lösning för samtliga inblandade, säger Johan Oscarsson, vd för MTR Tunnelbanan.

Arbetet har nu startat för att skapa en ny organisation inom Tunnelbanans befintliga verksamhet för Facility Management. De medarbetare som har blivit varslade om uppsägning av Solreneriet bjuds nu in till informationsmöten för att få veta mer om hur det är att jobba hos MTR. De som önskar, och som uppfyller kraven i MTR:s verksamhet, kommer erbjudas anställning.

Avtalet ”städ och klottersanering fordon och depå” mellan MTR och Solreneriet AB sades upp av Solreneriet AB den 9 oktober. MTR Tunnelbanan har sedan dess fört diskussioner med berörda fackförbund för att få till en ordnad uppstart i egen regi. Datum för start är planerat till 9 april 2019 då det tidigare avtalet löper ut.

Senast uppdaterad: 2019-12-06