MTR har vunnit anbud i Storbritannien

2017-03-30 11:47

Tillsammans med FirstGroup plc kommer MTR under sju år att trafikera South West Trains (SWT), ett av de största järnvägskontrakten i Storbritannien.

Med cirka 220 miljoner resor per år, täcker SWT stads- och förortstrafik samt den regionala- och fjärrtrafiken mellan London Waterloo och sydvästra England. Trafikstart för verksamheten är den 20 augusti och kontraktet löper under en period av sju år, med möjlighet till elva månaders förlängning.

South West Trains kommer att drivas i ett 70:30 joint venture mellan FirstGroup plc och MTR.

– MTR är internationellt känt för sin järnvägsservice och vi är glada över att samarbeta med FirstGroup för att utöka vår brittiska järnvägsverksamhet. Tillsammans ser vi fram emot att förbättra järnvägsservicen och kundupplevelsen för passagerarna som reser på SWT, sade Lincoln Leong, koncernchef för MTR Corporation.

MTR Corporation har lång erfarenhet av att driva förbättringsprogram inom järnvägen i Storbritannien, bland annat med London Overground och Crossrail, och kommer att kunna använda dessa erfarenheter i utvecklingen av South West Trains. Verksamheten har cirka 1700 avgångar per dag, över ett nätverk som täcker 976 kilometer. Detta område inkluderar även 186 bemannade stationer. Över tid kommer nya investeringar göras för att öka servicekvaliteten, bland annat genom att:

  • Förbättra resandekomforten och -bekvämligheten genom att införa nya och renoverade tågvagnar på de populäraste sträckorna och en ökad kapacitet för rusningstrafik vilket innebär 52 000 fler sittplatser i rusningstid per dag på London Waterloo. 
  • Tillhandahålla fler tåg och snabbare trafik för utvalda stationer, vilket innebär fler helgavgångar, med mer än 400 extra söndagståg över nätverket. 
  • Förbättra kundservice genom investeringar på stationer, nya och enklare biljettpriser, inklusive mobil och smart biljettförsäljning, förbättrad Wi-Fi-anslutning, en ny mobilapplikation och ett omfattande program för intressegrupper i samhället.

Senast uppdaterad: 2019-12-06