MTR Express utsedd till det näst mest innovativa företaget 2018

2019-03-11 16:08

MTR Express tog hem andraplatsen i Svenskt innovationsindex, ett nytt index som sätter fokus på innovation ur ett kundperspektiv. På första plats kom Ikea, och på tredje plats kom streamingtjänsten Netflix.

MTR Express vid station

Indexet har utvecklats av forskare vid CTF, Centrum för tjänsteforskning vid Karlstads universitet och resultaten baseras på svar från 13 000 kunder som rankat innovationsgraden hos 70 företag och organisationer inom ett 20-tal branscher. 

I ett pressmeddelande från ​Karlstads Universitet nämns det att det finns olika sätt att mäta innovation. Svenskt innovationsindex 2018 baseras på hur kunderna upplever företagets innovationsförmåga och hur attraktiva dessa innovationer upplevs. Kunderna har också värderat företagets erbjudande, leverans, bemötande och interaktionsyta. 

Eftersom MTR Express bedriver ett stort arbete för att öka konkurrensen på järnvägen så är resultatet i Svenskt innovationsindex en positiv indikation på att kunderna bedömer att man är på rätt väg. 

- På MTR Express vill vi utmana de gamla sanningar som finns om hur ett tågbolag måste vara och leda branschen framåt. Det är väldigt roligt att kunderna bekräftar att vi gör just detta och vi är stolta över andraplatsen, säger Mats Johannesson VD på MTR Express.

 

Han fortsätter:

- Oavsett om det handlar om biljettlöst resande, att korta restiden genom att klassificera om våra tåg eller att erbjuda en service ombord som skiljer sig från en traditionell tågresa så sker all vår utveckling med fokus på kunden. Det är något vi kommer att fortsätta med i vår resa mot att bli världens bästa tågbolag.

Läs pressmeddelandet via denna länk​ eller i pdf:en:Pressmeddelande_Svenskt innovationsindex_2018.pdf

Senast uppdaterad: 2019-12-06