MTR Express nominerade till årets nyhetsrum

2016-01-20 07:15

MTR Express har nominerats till ”Årets nyhetsrum” i kategorin Transport av Mynewsdesk. MTR Express är en av tre nominerade i given kategori. Vinnarna tillkännages den 28 januari.

Mynewsdesk arrangerar tävlingen Årets Nyhetsrum för sjunde året i rad. Förra året vann MTR Nordic/MTR Stockholm titeln i samma branschkategori och i år är alltså MTR Express nominerat.

– Förra året, i samband med att MTR Express startade upp sin snabbtågsverksamhet på allvar, valde vi att dela upp MTR:s nyhetsrum i två delar. På så sätt fick MTR Express en alldeles egen plattform som samtidigt har en tydlig koppling till MTR:s övriga verksamhet i Sverige. Det känns väldigt roligt att vi på så kort tid lyckats upparbeta ett nyhetsrum av sådan klass att Mynewsdesk väljer att nominera det, säger Erika Wegener, pressekreterare på MTR.

MTR Express har på kort tid fått en förhållandevis stor mängd följare och nyheterna får god räckvidd. Det kan också konstateras att besökstiden är relativt lång jämfört med andra liknande nyhetsrum.

– Nyhetsrummet är ofta första kontakten mellan oss och viktiga intressenter såsom journalister. Nomineringen är ett fint kvitto på att vi använder det på ett korrekt och bra sätt, säger Erika Wegener.

Mynewsdesk har gått igenom hundratals nyhetsrum i jakt på de 33 finalisterna; tre per kategori. Inom Transportkatrgorin är MTR Express nominerat tillsammans med TYA och GoodYear.

Vinnarna presenteras den 28 januari.

Senast uppdaterad: 2019-12-06