MTRX lanserar direkttåg mellan Göteborg och Arenastaden i Solna

2020-03-02 11:08

Från den 2 mars 2020 börjar MTRX att förlänga sin tågförbindelse till Solna Station så att resenärer kan åka direkt mellan Göteborg och Arenastaden. Givet det stora antalet företag och arbetsplatser i Arenastaden hoppas MTRX att fler affärsresenärer nu kommer välja tåget för sina resor från Göteborg.

MTR Express Tåg

Antalet företag och arbetsplatser i Arenastaden har ökat markant de senaste åren. Flera av landets största arbetsgivare som SEB, Telia Company, Siemens och Vattenfall har förlagt hela eller stora delar av sin verksamhet här och det finns redan nu över 22 000 arbetsplatser i Arenastaden. Medan kommunikationer med kollektivtrafiken är goda har det hittills saknats möjlighet att åka direkt från Arenastaden till Göteborg. Nu öppnas denna möjlighet genom att MTRX lanserar direkttåg mellan Göteborg C och Solna Station. Till en början kör de en morgonavgång från Göteborg och en avgång på eftermiddagen tillbaka från Solna måndag-fredag men från den 14 april hoppas MTRX att kunna öka till två avgångar per riktning på veckodagar.

- Vi är väldigt glada att kunna erbjuda alla resenärer mellan Göteborg och Arenastaden i Solna en direktförbindelse. Vi har många företagskunder i Arenastaden som önskat att vi skulle förlänga vår linje dit så det är riktigt spännande att vi nu tillsammans med Trafikverket spänner bågen och erbjuder denna möjlighet. Nu hoppas vi att många affärsresenärer tar chansen att resa punktligt, smidigt och klimatsmart mellan Göteborg och Solna, säger Mats Johannesson, VD på MTRX.

Direktförbindelsen har tagits emot mycket positivt bland aktörer i Solna och Arenstaden:

- En direktförbindelse till och från Göteborg är mycket välkommet för en växande stad som Solna, och förenklar ett hållbart resande för många affärsresenärer, men också Solnabor och besökare, säger Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande, Solna stad.

- I Arenastaden driver vi som stadsutvecklare en ambitiös hållbarhetsagenda tillsammans med våra kunder. Vi har redan idag några av Sveriges mest energisnåla kontor, en tät samverkan för att skapa en trygg och trivsam plats och högst andel som reser med kollektivtrafik till och från jobbet enligt mätningar från CERO. Att vi nu dessutom får nya tågförbindelser till och från Göteborg är vi oerhört glada över, säger Niclas Ternstål, marknadsområdeschef för Fabege i Arenastaden.

- Vi tycker att det är fantastiskt roligt att alla göteborgare nu på ett enkelt, smidigt och hållbart sätt kan ta sig till Westfield Mall of Scandinavia för att tillbringa en upplevelserik dag hos oss. Hållbart resande är en stor prioritet för oss och för övriga medlemmar i Arenastadens hållbarhetsnätverk och därför känns det extra roligt att kunna fullfölja den här satsningen tillsammans, säger Gunilla Jernberg, hållbarhetsdirektör på Unibail-Rodamco-Westfield i Norden, som äger och driver bl a Westfield Mall of Scandinavia i regionen.

Måndag-onsdag avgår tåget från Göteborg 05:50 och ankommer till Solna 09:11 och torsdag-fredag är avgången 07:55 med ankomst 11:26. Tåget tillbaka från Solna går 17:33 med ankomst 21:05 i Göteborg måndag-torsdag och 14:48-18:30 på fredagar. Från den 14 april vill MTRX öka med ytterligare en morgonavgång från Göteborg och en till avgång tillbaka från Solna på eftermiddagen och inväntar just nu klartecken från Trafikverket. Biljetter finns till försäljning redan nu på mtr.se och genom affärsresebyråer.

Senast uppdaterad: 2020-03-10