MTR Express bästa tågbolag enligt Svenskt Kvalitetsindex

2016-06-20 08:20

I år är MTR Express för första gången med i Svenskt kvalitetsindex (SKI:s) stora mätning av den svenska resebranschen, en premiär som bekräftar företagets starka ställning. MTR Express är med god marginal det högst rankade tågbolaget i hela mätningen.

MTR Express tåg

- Det är extra roligt att få ett så högt betyg i en indexmätning som är helt oberoende, har hela 2200 respondenter och som väger samman så många parametrar, säger MTR Express VD Johan Söör. Att vi med god marginal blir Sveriges bästa tågbolag i denna mätning bekräftar att vårt starka kundfokus, i kombination med vår strävan att tänka nytt i den så traditionella tågbranschen, verkligen lönar sig.

MTR Express uppnår ett kvalitetsindex på 71,6 i årets SKI-mätning av resebranschen. Det är klart bäst jämfört med andra tågbolag och långt före närmsta konkurrent. MTR Express egna kundnöjdhetsmätningar visar på en kundnöjdhet som ligger på över 90 procent och även om undersökningarna är väldigt olika och resultaten inte kan jämföras rakt av så korrelerar de båda höga resultaten med varandra.

Endast två bolag får bra betyg i undersökningen när det gäller punktlighet; topprankade Bus4You och MTR Express.

- Vår punktlighet är konstant mer än 10 procentenheter högre än SJ:s snabbtåg på sträckan Göteborg-Stockholm. Det är roligt att se att vårt hårda arbete med att upprätthålla punktligheten ger utdelning även i denna undersökning, kommenterar Johan Söör. Det är tack vare alla fantastiska medarbetare i MTR Express som vi uppnår dessa fina resultat.

Även i konkurrens med flyget står sig MTR Express väl i mätningen. Endast BRA får bättre index än MTR Express; 74,2. Både SAS och Norwegian får lägre rankning på 69,1 respektive 67,5 i index. SJ hamnar sist i mätningen med sitt resultat på 58,4, övriga tågbolag på 62,4. 

Senast uppdaterad: 2019-12-06