MTR med på Politikerveckan Järva

2017-06-19 17:05

MTR deltog som utställare och i panelsamtal om tudelningen av arbetsmarknaden under Politikerveckan i Järva.

MTR ställer ut på Järvaveckan
MTR ställer ut på Järvaveckan

MTR deltog på Politikerveckan Järva, ett initiativ som drivs av boende på Järvafältet genom föreningen A Global Village.
Under veckan lyftes bland annat problemen med utanförskap, trygghet och tudelning av arbetsmarknaden. Varje dag ramades in av ett övergripande tema och avslutades med ett tal av en partiledare från de nio partier som bjudits in.

För MTR är det viktigt att visa att vi som företag är en viktig del i lösningen flera utmaningar i samhället och arbetsmarknaden och att mångfald är en enorm tillgång för oss. Som Stockholms tredje största arbetsgivare vet vi också att många av våra anställda idag och i framtiden bor i Järvaområdet.

Många intressanta samtal fördes med besökarna i vårt utställartält under de kvällar vi ställde ut. Såväl ungdomar som ministrar kom för att fråga oss om vår verksamhet och hur det är att arbeta hos oss. Vi delade tältet med vår samarbetspartner My Dream Now som visar vägen för ungdomar från sina drömmar till arbetsmarknaden.

Henrik Dahlin, vd för MTR Tunnelbanan, deltog i en paneldiskussion om tudelningen av arbetsmarknaden. Vi arbetar intensivt för att bli bättre på att ge alla en likvärdig chans när de söker arbete hos oss, och redan idag representerar våra medarbetare över 100 nationaliteter. Men vi vill mer och vägen dit är ökad samverkan mellan politiken, myndigheter, den ideella sektorn och företag.

Där vill vi bidra till att bygga hållbara samhällen och kommer att ta flera initiativ för att ta steg framåt innan vi ses igen på nästa års upplaga av Järvaveckan.

För att se paneldiskussion som Henrik Dahlin medverkade i, klicka här. Inslaget börjar 4:43:30. 

Senast uppdaterad: 2019-12-06