MTR deltar på UITP - världens största kollektivtrafikmässa

2019-05-28 09:28

Den 9–12 juni hålls världens största mässa för kollektivtrafik, UITP Global Public Transport Summit, i Stockholm. MTR kommer ha en monter på mässan och finns även representerade genom de talare som deltar i det officiella seminarieprogrammet. Utöver de olika mässaktiviteterna kommer vi även arrangera besök ute i våra olika verksamheter.

UITP Huvudbild

Mässan anordnas av UITP, den internationella föreningen för kollektivtrafik, i samarbete med SL och hålls på Stockholmsmässan i Älvsjö. Temat för årets mässa är ”The art of Public Transport” och syftar till den perfekta resan som konstform och hur kollektivtrafikaktörer möjliggör den. Invigningen sker på eftermiddagen den 9 juni och mässan pågår fram till och med onsdag den 12 juni.

Under mässan kommer MTR Corporation i Hong Kong tillsammans med sina dotterbolag i världen, visa upp olika delar av den globala verksamheten. I montern, som bemannas av personal från MTR Nordic, kommer mässbesökarna få möjlighet att lära sig mer om MTR och delta i spännande samtal.

MTR kommer hålla ett större seminarium per dag, vilka är del av det officiella seminarieprogrammet. Därtill kommer MTR arrangera tre miniseminarier per dag i den egna montern. Seminarierna kommer att hållas både av representanter från MTR här i Sverige och av representanter för MTR internationellt.

I montern kommer det också att finnas lite olika aktiviteter, bland annat en audiovisuell konstinstallation kallad ”The Sound of MTR”, som är en hyllning och ett exempel på hur MTR arbetar med punktlighet. I en så kallad ljuddusch kan man i realtid inte bara se utan också lyssna på hur tågen i Stockholms tunnelbana anländer och avgår.

Det kommer också att hållas en demo av den VR-träning som stationspersonalen på MTR Crossrail i London går igenom inför öppnandet av Elizabeth Line, visa upp ett flertal företagsfilmer som beskriver våra olika verksamheter och låta alla tågälskare få möjligheten att tatuera sig med gnuggisar av tåg eller byggnader som tillhör MTR.

Under den 9e och 13e juni kommer MTR också att arrangera besök i våra verksamheter. Besöken sker på ett MTR Express-tåg, i Norsborgsdepån, vid Citybanan och på trafikledningscentralen på tunnelbanans gröna linje för intresserade mässdeltagare. 

Mässans öppettidet är:
Måndag, 10 juni: 09:30-18:00
Tisdag 11 juni: 09:00-18:00
Onsdag 12 juni: 09:00-16:00

Senast uppdaterad: 2019-12-06