MTR på topplista över företag som förändrar världen

2017-09-08 10:28

Fortune Magazine har rankat MTR på plats 33 på sin ”Change the World”-lista för 2017. Utnämningen är ett erkännande för vår höga kvalitet, låga utsläpp av växthusgaser, och hållbara metod för att utveckla stationsnära fastigheter.

Fortune 2017 Change the World

MTR Corporation är det enda tågbolaget bland de 50 globala organisationer som belönas för sina bidrag till att lösa samhällsproblem genom smarta affärsmetoder.

Listan publiceras varje år sedan 2015 och grundas på tre kriterier:

Mätbar social förändring inom ett eller flera specifika samhällsproblem

Att sociala initiativet ger till företaget ekonomiska fördelar

Grad av innovation och företagets roll för att uppmuntra andra i sin bransch att följa efter.

Fortune berömmer MTR för sin punktlighet i Hong Kongs tunnelbana på 99,9% och för sina låga priser trots att inga skattebidrag går till vare sig drift eller investeringar. De lyfter också fram MTR:s satsning för att framtida utvecklingsprojekt ska ha mycket låg klimatpåverkan.

– Att vårt moderbolag belönas för den innovation och höga kvalitet som finns i både deras och vårt DNA, visar att vår strategi att utveckla hållbara samhällen är rätt. Vi har redan uppnått rekord för punktlighet, kundnöjdhet och medarbetarnöjdhet i Stockholms tunnelbana och har högst kvalitet av alla snabbtåg mellan Stockholm och Göteborg. Vi vill bidra till utveckling av både tågtrafik och fastigheter kring stationerna i hela Norden, säger Peter Viinapuu, VD för MTR Nordic.

Hela listan från Fortune Magazine finns att läsa här​.

Senast uppdaterad: 2019-12-06