MTR bildar nytt bolag genom MTR Facility Management – vill bredda affären och utmana FM-marknaden

2020-10-05 13:57

Den 1 oktober är starten för MTR Facility Management i Sverige. Verksamheten som tidigare var ett affärsområde inom MTR Tunnelbanan blir nu ett eget bolag inom den nordiska MTR-koncernen. Genom bolagiseringen vill MTR, med flera uppdrag inom spårrelaterade FM-områden bredda verksamheten till att innefatta ytterligare serviceuppdrag utanför fordons- och stationsmiljöerna.

bra villkor

I september fattade MTR Nordic Groups styrelse beslut om att bolagisera MTR Tunnelbanan Facility Management. Genom bolagiseringen har MTR-koncernen nu sex bolag och totalt 5 500 medarbetare. Av dessa tillhör cirka 500 medarbetare det nybildade MTR Facility Management. Vd för MTR Facility Management är Mia Rådberg, som kommer från rollen som Head of Facility Management på MTR Tunnelbanan.

– Jag är både glad och förväntansfull över att starta upp vår nya verksamhet tillsammans med alla engagerade och duktiga medarbetare. Vår ambition är att vara en konkurrenskraftig partner i MTR-koncernen och i framtida trafikanbud, liksom en aktör att räkna med på FM-marknaden i Sverige, säger Mia Rådberg, vd MTR Facility Management.

MTR Facility Management har lång erfarenhet av spårrelaterade FM-områden och besitter kompentens inom fastighetsförvaltning och kundtjänst, samt städ och klottersanering i komplexa miljöer. Med fokus på väl fungerande och hållbara metoder har MTR Facility Management utvecklat ISO-certifierade metoder med låg påverkan på människor, miljö och ytor.

– Vi vill arbeta smart och effektivt och har därför alltid både människan och miljön i fokus. Genom att implementera effektiva metoder har vi lyckats förbättra arbetsmiljön för våra medarbetare och samtidigt bidragit till en mer hållbar miljö i samhället, säger Mia Rådberg.

Idag har MTR Facility Management uppdrag för såväl tunnelbanan som pendeltågen i Region Stockholm. Uppdragen innefattar dygnet runt bemanning med allt från höghöjdsstädning, städning i säkerhetsklassad miljö, akutinsatser vid olyckor och särskilda händelser, fordons- och stationsstäd, till halkbekämpning, avfallshantering, klottersanering, kundtjänst, larmövervakning och fastighetsförvaltning.

– Rena och klotterfria tåg och stationsområden är något som stockholmare vant sig vid och som vi fortsatt kommer att leverera. Men nu är vi också redo att ta oss an ytterligare uppdrag och därigenom kunna erbjuda fler och nya jobbmöjligheter i regionen, avslutar Mia Rådberg.

Här finns mer information om MTR Facility Management.

Senast uppdaterad: 2020-10-05