MTR:s Lilla Säkerhetspris 2015 går till…

2015-11-25 15:42

För andra året i rad delar MTR ut Lilla Säkerhetspriset, ett hederspris till elever som visat ett säkerhetsengagemang utöver det vanliga. Årets vinnare består av en hel årskull elever i Johanneshov.

Lilla säkerhetspriset 2015

Den 25 november mottog årskurs 4 på Skarpnäcks skola MTR:s ”Lilla Säkerhetspris”. Priset instiftades förra året och syftar till att lyfta säkerhetsmedvetenheten hos barn och unga.

-          Det sker tyvärr onödiga olyckor i våra miljöer och många av olyckorna kommer av ett olämpligt beteende. Det kan handla om att utmana varandra eller helt enkelt att man inte tänker innan man agerar. Vi hoppas genom priset kunna bidra till att få fler barn att diskutera och resonera kring säkerheten i tunnelbanan eftersom det i sin tur kan öka barnens säkerhetsmedvetande, säger Peter Viinapuu, VD MTR. 

Barnen i årkurs 4 på Skarpnäcks skola har tilldelats 2015 upplaga av Lilla Säkerhetspriset. Skolan har, likt ingen annan skola, lyckats engagera en hel årskull som genom omväxlande grupparbeten och individuella bidrag resonerar kring ämnet säkerhet i allmänhet och inom ramen för tunnelbanan i synnerhet.

-          Jag är fantastiskt stolt över våra elever. Att de har samlat sina tankar på pränt och genom sina lärare skickat in sina bidrag till Lilla säkerhetspriset är stort i sig och att de nu kammar hem priset är pricken över i, säger Henrik Ahlberg, rektor för Skarpnäcks skola.

Säkerhet i tunnelbanan är en ständigt aktuell fråga. Ambitionen förra året var att Lilla Säkerhetspriset skulle bli en årlig företeelse. Årets pris är ett led i det löftet.

Motivering till pristagarna:

Eleverna i årskurs 4 på Skarpnäcks skola har med mycket fantasi och stort engagemang visat att de funderat och diskuterat kring det viktiga ämnet Säkerhet. Genom just Ditt bidrag har Du varit med och medverkat till detta kollektiva engagemang. Tack för att Du på detta sätt är med och bidrar till en säkrare och tryggare tunnelbana – och inspirerar oss till att tänka nytt.

Förutom äran fick eleverna en pokal, varsin medalj och individuella diplom.

Senast uppdaterad: 2019-12-06