Äntligen kortbetalning i spärrkioskerna

2015-04-07 14:32

Äntligen har tunnelbanans spärrkiosker kommit in i 2000-talet! Under de senaste tre månaderna har SL och MTR tillsammans arbetat med att installera kortterminaler i tunnelbanans samtliga spärrkiosker, totalt 164 kortterminaler fördelade på 151 spärrkiosker. Det går nu att köpa fyra olika biljettyper i spärren och betala med kort. Möjligheten att betala med kontanter kommer också att finnas kvar.

Bild på spärrexpeditör

Under augusti 2014 inledde MTR och SL ett test med tio kortterminaler mellan Kristineberg och Rådmansgatan för att utvärdera möjligheterna till att uppgradera alla spärrkiosker. Försöket föll väl ut och mellan december 2014 – mars 2015 har kortterminaler installerats i alla spärrkiosker, på samtliga tre linjer i tunnelbanan.

-       Vi är mycket positiva till denna förändring, säger Henrik Dahlin, stationsdirektör MTR. Införandet av kortterminaler innebär en minskning av kontanthantering, något som är tryggare för spärrpersonalen. Våra medarbetare upplever terminalen lätt att hantera och att det ger en utökad service till våra resenärer som önskar betala med kort. Det känns skönt att kunna erbjuda service i alla led till resenärerna. Vi ser nu fram emot nästa steg, att kunna sälja samtliga biljettyper i spärrarna, något vi hoppas ska införas under 2015.

Idag kan den som vill köpa enkelbiljett (också kallad zonbiljett), 24- respektive 72-timmarsbiljett samt fylla på reskassan i spärrkioskerna. 

Senast uppdaterad: 2019-12-06