Järvaveckan en succé för rekrytering till MTR

2018-06-19 14:15

Nu är 2018 års upplaga av Järvaveckan och vi på MTR summerar våra intryck från vårt andra år på festivalen och första år som sponsor och samarbetspartner.

Över 250 personer kom till MTR:s rekryteringsevent under Järvaveckan.
Över 250 personer kom till MTR:s rekryteringsevent under Järvaveckan.

Vårt fokus under veckan har varit att presentera vilka typer av arbeten vi har till alla besökare, och framförallt till Järvaborna. Därför arbetade vi hela veckan under parollen ”Här finns 150 nya jobb!” som tog fasta på antalet nya kollegor vi söker till oss på MTR fram till nyår. I vårt tält nära stora scenen kunde alla som ville fråga mer om oss och framtiden. I vår tävling vann åtta vinnare också varsin tur- och returbiljett för två med MTR Express mellan Stockholm och Göteborg.

Under torsdagen 14 juni höll vi ett stort rekryteringsevent under tre timmar i ett av Järvaveckans seminarietält. Över 250 personer kom och vi är överväldigade över responsen! MTR Tunnelbanans VD Johan Oscarsson öppnade med fakta om MTR och sedan fick besökarna höra medarbetare från Tunnelbanan berätta om sin vardag på jobbet och hur de trivs.

Efter att vi berättat hur rekryteringen går till fanns det sedan möjlighet för de som redan hade lämnat in en ansökan att ”speed-dejta” MTR:s rekryterare. Vi gjorde 159 korta intervjuer och är imponerade över att vi träffade så många som vi tror kommer passa bra för de roller de hade sökt. De som hade kommit spontant för att lyssna kunde samtidigt mingla och fråga oss på MTR vad som krävs för olika jobb och hur man lämnar in en ansökan.

Under söndagen och måndagen samarbetade vi också med WSP, Skanska och Scania om ett ”Hackathon” där unga framförallt från Järvaområdet fick diskutera och presentera sina idéer om hur morgondagens stad och samhälle ska se ut. Nu sammanställer vi resultatet som kommer att presenteras på ett seminarium under Almedalsveckan tisdagen 3 juli.

Här nedanför finns länkar till några saker som medier har rapporterat om MTR under Järvaveckan.

Vi tackar alla de hundratals personer vi har fått möjlighet att prata med under Järvaveckan och hoppas att ni som var förbi fick en mer klar bild av MTR och framtiden hos oss. Glöm inte att skicka in din ansökan till de jobb du är intresserade. Du hittar dem på vår webb här.

Assyriska TV.
Mitti.
Stockholm Direkt.
SR Radio Sweden på persiska.
#Järvaveckan

Senast uppdaterad: 2019-12-06