Järvaveckan 2024: Möt kundservicevärden Annah som fick jobb på MTR:s rekryteringsevent

2024-05-22 14:33

MTR har deltagit i Järvaveckan sedan starten för åtta år sedan och 2024 är inget undantag. En annan årlig tradition som blir verklighet även den här gången är MTR:s stora rekryteringsevent med snabbintervjuer – något som resulterat i cirka 200 rekryteringar genom åren. En av cirka 40 nya medarbetare som rekryterades i fjol är kundservicevärden Annah Mumbua Nguma.

Annah

Järvaveckan, som är en av Sveriges viktigaste mötesplatser för ett inkluderande samhälle, äger rum den 29 maj – 1 juni på Spånga IP i Stockholm. På lördag den 1 juni hålls rekryteringseventet där jobbsökande genomför speedintervjuer för en eventuell anställning på MTR. Det handlar om tjänster som till exempel tunneltågförare, svetsare, reparatör, kundservicevärd, stationsvärd och lokalvårdare.

Annah Mumbua Nguma var en av hundratals personer som besökte MTR:s tält i fjol och sedan oktober 2023 arbetar hon som kundservicevärd för MTR Tunnelbanan.

– Jag har en syster som arbetat flera år inom MTR, först som tågvärd inom pendeltåget och idag som kundservicevärd för tunnelbanan. Hon trivs väldigt bra och uppmanade även mig att söka samma jobb hos MTR på Järvaveckan. Dessutom har jag tidigare jobbat med kundservice i Kenya, berättar Annah.

Annah arbetar på gröna linjen mellan Skogskyrkogården och Farsta, och tjänsten som kundservicevärd innebär bland annat att hon ansvarar för kundmiljö, kontroller och information på tunnelbanestationer.

– Ingen dag är den andra lik och det är ett väldigt spännande jobb. MTR är en väldigt bra arbetsgivare där man får chansen att utvecklas. Jag ser fram emot möjligheten att växa inom företaget. Dessutom har jag underbara kollegor som alltid är hjälpsamma när det behövs och vi har väldigt roligt på jobbet. Jag kan verkligen uppmana andra jobbsökande att komma till MTRs: rekryteringsevent på Järvaveckan i år.

Annah berättar vidare att det första steget var att besöka MTR:s utställartält på Järvaveckan där hon fick information om rekryteringsprocessen. Därefter följde tester online innan hon kallades till speedintervju under det stora rekryteringseventet på lördagen.

– Jag fick ett väldigt bra bemötande genom hela processen och det kändes väldigt seriöst. Men det är en utmaning att försöka få sagt så mycket som möjligt på kort tid.

Annah delar även med sig av lite tips för den som besöker MTR:s rekryteringsevent på Järvaveckan:

– Jag uppmanar den som söker jobb att läsa på lite om företaget innan man kommer till intervjun, och att vara sig själv.

 

Träffa MTR på Järvaveckan

Tid: 29 maj – 1 juni 2024

Järvaveckan pågår kl. 12:00 – 19:00 samtliga dagar

  • MTR ställer ut onsdag och torsdag
  • MTR:s rekryteringsevent på lördag den 1 juni kl. 12.15 – 14.15

 

Plats: Spånga IP, Stockholm

 

Mer information:

mtrnordic.se/jobba-med-oss/jarvaveckan-2024

jarvaveckan.se

Senast uppdaterad: 2024-05-22