Inkludering, jobb och trygghet i fokus för Järvaveckan Live 2021

2021-06-01 09:18

Den 2 juni inleds den fem dagar och 100 timmar långa live-sändningen från Järvaveckan Live. Som partner till Järvaveckan kommer MTR delta i flera paneler, debatter och samtal som rör såväl arbetsmarknads- som trygghetsfrågor. Dessutom är MTR en av 60 utställare på den digitala jobbmässan Bazaren.

 

Järvaveckan har kommit att bli en av Sveriges viktigaste mötesplatser för samhällsengagerade företag, föreningar, myndigheter, politiker och medborgare. För MTR, som varit med sedan starten har Järvaveckan varit en inspirerande mötesplats för samtal, liksom ett självklart och lyckat sätt att hitta nya medarbetare. Bara under Järvaveckan 2018/2019 sökte inte mindre än 2 000 personer jobb inom koncernen, 479 speedintervjuer genomfördes på plats och 65 nya medarbetare anställdes som ett resultat av rekryteringsinsatserna.

 

–  Som företag var vi först ut med att använda vår närvaro på Järvaveckan till att hitta nya talanger. Att det sedan blivit något som fler företag anammat är fantastiskt. Jobben är en otroligt viktig pusselbit för att skapa ett hållbart samhälle, säger Henrik Dahlin, vd för MTR Nordic och fortsätter: Under Järvaveckan möts politiken, den ideella sektorn och näringslivet vilket skapar bra förutsättningar för att fånga upp flera perspektiv. I år ser vi fram emot att vara med i flera spännande samtal och debatter om vad som krävs för att vi ska få ett samhälle som är mer inkluderande, jämlikt och tolerant.  

 Schema över aktiviteter på Järvaveckan 2021

Schema för Järvaveckan live 2021, även förklarad i nedanstående text i mer detalj.


Här medverkar MTR under Järvavecka
n Bazaren Järvaveckan 2–6 juni 
Besök MTR på Jobbtorg 1 och få en inblick i hur det är att arbeta som tågtekniker, stationsvärdtrygghetsresurs, ingenjör eller HR-specialist. Här finns möjlighet att söka över 30 lediga tjänster eller få information om MTR:s yrkeshögskola för lokförare och tågteknikerSom besökare går det att komma i kontakt med oss under hela veckan via chatt eller mail. 


Onsdag
den 2 juni 
Fokus på jobbet | Bazaren Järvaveckan 
Tid: 07:20-07:30 
Linda Myhrman, VMV Manager finns med i studion och berättar om MTR:s deltagande på Bazaren, om förväntningar på veckan och möjlighet till jobb och karriär inom MTR-koncernen. 
 
Debatt | Varför blundar ni för mitt CV? 
Tid: 07:30-07:45 
Henrik Dahlin, VD MTR Nordic diskuterar inkludering och diskriminering på arbetsmarknaden tillsammans med Eva Nordmark, Arbetsmarknadsminister, Monica Längbo, HR-direktör på Axfood och Katarina Berg, HR-chef på Spotify.

Torsdag den 3 juni
 
Debatt | Trygg där jag bor  
Tid: 14:00-14:40 
Karl Forsberg Trygghetschef på MTR diskuterar innebörden av begreppet trygghet, vem som är ansvaret för att skapa trygghet och vad som är viktigast att prioritera i sitt arbete för att lyckas, tillsammans med Erik Slottner, Äldre- och trygghetsborgarråd Stockholms stad, Emma Ström, Processledare Folkets Husby, Araia Ghirmai Sebhatu, Black Lives Matter och Adimalek Osman, Ordförande, Rinkeby Föräldraråd.

Lördag den 5 juni 
Fokus på jobbet | Summering av veckan 
Tid: 19:15-20:00 
Linda Myhrman, VMV Manager finns med i studion och summerar intrycken från veckan.

Söndag den 6 juni 
Flygande reporter | Norsborgsdepån 
Tid: 09:40-09:55 
Engin Karaca, produktionschef i Norsborgsdepån berättar om sin karriär i tågbransche - från
Tågtekniker till arbetsledare, produktionschef och t.f depåchef. Dessutom avslöar han vad
röda linjen betyder för honom och ger tittarna en unik inblick i tunnelbanedepån i Norsborg.

Flygande reporter | Blå linjen 
Tid: 11:00-11:15 
Hivi Hirori, HR-specialist på MTR tar med tittarna på en resa längs blå linjen för ett samtal om hur rollerna som stationsvärd och kundservicevärd i tunnelbanan ledde fram till en roll som HR-specialist, men också om vad hennes pappa betytt för hennes yrkesval och vad som gjort att hon arbetat på MTR i 10 år.

Monter på Bazaren Järvaveckan 2021MTRs digitala monter på Bazaren, Järvaveckan Live.

Följ Järvaveckan Live på https://jarvaveckan.se/ 

 

 

Senast uppdaterad: 2021-06-01